Neler Yeni

HDD'nin dönme sesini duyuyorum normal mi ?

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Merhabalar elimdeki laptopun gece ortam sessizken ilk açılışta dönme,sanki sürtme sesi olduğunu fark ettim sonradan sesin hdd den geldiğini anladım.
HDD ilk açılışta yavaşken ses var ama stabil bir şekilde crystal disk markta iken 90mb lerde falanken yani, çok sessiz sebebi nedir ? Bunun birde ses açılışta kullanırken ,mesela 9 ile 16 arasında gidip geliyor saniyelik tam o anda ise ------ ------- ----- ------ gibi aralıklı geliyor ses bu normal midir yoksa gariplik var mı ? birde Sağlığına nerden hangi program ile bakabilirim
Okuma hızı 82 mb
yazma hızı 84 mb

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
hdd sesi duymak normal ama sese göre değişir, cızırtı vs gelmiyorsa sıkıntı yoktur büyük ihitmalle.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hdd sesi duymak normal ama sese göre değişir, cızırtı vs gelmiyorsa sıkıntı yoktur büyük ihitmalle.
sanırım cızırtı hocam çok tiz bir ses daha öncede duyuyprdum ama bunun gibi değil sağlığına nasıl bakabilirim

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
HDD kısalmasının açılımı Hard Disk Driver yani içinde bir plaka var. CD gibi düşünebiliriz ve bunu takıp çalıştırdığımızda içinde ki veriyi okurken veyahut bir şey yazarken ses çıkarır. Sorun olduğunu düşünmüyorum keza bende de benzer bir durum var ve normal olması lazım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

sanırım cızırtı hocam çok tiz bir ses daha öncede duyuyprdum ama bunun gibi değil sağlığına nasıl bakabilirim
Hd Tune programını kullanabilirsiniz. Health bölümünden test yapılıyor. Ordan değerlerden anlayabilirsin.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Hd Tune diye bir program vardı ondan yapılıyordu kareler falan var hepsi yeşilse sıkıntı yoktur. :D kusura bakma uzun zamandır hdd kullanmadığım için nasıl yapıldığını hatırlayamadım 1 -2 defa bende yapmıstım. Ama youtubeden bakabilrsin.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Mesela ben depo olarak kullanıyorum HDD yi fakat arada süspansiyon sesi gibi bile geliyor. Sesin doğal olup olmadığını ayırt etmek zor gibi.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
HDD kısalmasının açılımı Hard Disk Driver yani içinde bir plaka var. CD gibi düşünebiliriz ve bunu takıp çalıştırdığımızda içinde ki veriyi okurken veyahut bir şey yazarken ses çıkarır. Sorun olduğunu düşünmüyorum keza bende de benzer bir durum var ve normal olması lazım :)

Hd Tune programını kullanabilirsiniz. Health bölümünden test yapılıyor. Ordan değerlerden anlayabilirsin.
teşekkürler yardımlarınız için.
biliyorum mantığını ama ince bilgi ve deneyim gerektiriyor ,hdd işi biraz.

uygulama adı için teşekkürler

Hd Tune diye bir program vardı ondan yapılıyordu kareler falan var hepsi yeşilse sıkıntı yoktur. :D kusura bakma uzun zamandır hdd kullanmadığım için nasıl yapıldığını hatırlayamadım 1 -2 defa bende yapmıstım. Ama youtubeden bakabilrsin.
teşekkürler hocam ismini vermeniz yeterli

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
teşekkürler yardımlarınız için.
biliyorum mantığını ama ince bilgi ve deneyim gerektiriyor ,hdd işi biraz.

uygulama adı için teşekkürler

teşekkürler hocam ismini vermeniz yeterli
kolay gelsin dediğin gibi sesini duysam belki tahmin edebilirim sorun var mı yok mu ama sen en temizi test yap.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
kolay gelsin dediğin gibi sesini duysam belki tahmin edebilirim sorun var mı yok mu ama sen en temizi test yap.
öyle yapıyorum hocam zaten ssd takıcaktıım vidalar yalama olmuş çok fazla bilgisayarcı değiştirdi laptopdan anlamıyorum diye açılışını öğrendim şimdide vidalar yalama şansım yaver gitmedi laptopda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,211
Üyeler
169,547
Son üye
saviorhesap
Top Bottom