Neler Yeni

Her Format Sonrası Kaybolan D Sürücüsü

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Savaş Levent
Arkadaşlar merhabalar. Tulpar T7 V20.7.4 model bir laptop aldım. Cihazda 1 TB SSD mevcut. Format atarken üzerindeki SSD'yi 2'ye bölüp C ve D sürücüsü olarak tanımladım. C sürücüsüne windows kurdum. Ayrıca ilaveten boş slotum vardı, oraya da 1 TB WD Black serisi SSD taktım ve E sürücüsü olarak tanımladım. Buraya kadar her şey normal gözüküyor fakat birkaç format denemesinden sonra her seferinde böldüğüm C ve D olarak böldüğüm D sürücüsü kayboluyor ve "bilgisayar yönetimi" üzerinden tekrar harf atamam gerekip öyle açmam gerekiyor. Dolayısı ile sürücü harf yerleri değişiyor. Buna kalıcı olarak nasıl bir çözüm önerebilirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Semih Boran
Biçimlendirme yerine sil yaparsanız gayet normal. Sil demek bölümü ortadan kaldırmak demek, ayrıldığı yer ile tekrar birleşmesi demek. Biçimlendirme ise içini boşaltmak demektir. Farklı şeyler yani.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Savaş Levent
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merahbalar üstad. Evet fakat ben herhangi bir işlem yapmıyorum. Dediğim gibi sadece böldüm, biçimlendirdim, içinde verilerimde var, fakat her format sonrası böldüğüm disk kayıp oluyor.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Semih Boran
Merahbalar üstad. Evet fakat ben herhangi bir işlem yapmıyorum. Dediğim gibi sadece böldüm, biçimlendirdim, içinde verilerimde var, fakat her format sonrası böldüğüm disk kayıp oluyor.
Sadece harf mi kalkıyor yoksa ayrılmamış alan mı oluyor yoksa birleşiyor mu ayrıldığı bölüm ile?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Savaş Levent
Yok üstad, birleşmiyor, öylece duruyor, verdiğim isimde gözüküyor. Ama bilgisayarımda gözükmüyor. Ama herhangi bir harf ekleyince gözükmeye başlıyor. Şöyle yazıyor;

"Web Yedekler
507.87 GB NTFS
Sağlam (Temel Veri Bölümü"

Dediğim gibi formattan sonra bilgisayarımda gözükmüyor. Sonradan taktığım ilave SSD D sürücüsüne dönüşüyor otomatik olarak. Bu böldüğümde kayboluyor.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Semih Boran
Yok üstad, birleşmiyor, öylece duruyor, verdiğim isimde gözüküyor. Ama bilgisayarımda gözükmüyor. Ama herhangi bir harf ekleyince gözükmeye başlıyor. Şöyle yazıyor;

"Web Yedekler
507.87 GB NTFS
Sağlam (Temel Veri Bölümü"

Dediğim gibi formattan sonra bilgisayarımda gözükmüyor. Sonradan taktığım ilave SSD D sürücüsüne dönüşüyor otomatik olarak. Bu böldüğümde kayboluyor.
Anladım. İlginç bir sorun. Normalde olmaması gerekiyor diye biliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Savaş Levent
Bende öyle biliyorum fakat her format sonrası otomatik bölünen D sürücüsü kayboluyor. Acaba windows ile ilgili olabilirmi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,063,705
Üyeler
168,990
Son üye
ismailkrk123
Top Bottom