Neler Yeni

Hidrolik disk fren aşırı ısınıyor ve ses yapıyor

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
mt200 fren setim var birkac gun onceye kadar bi sorunum yoktu bi uzun tura ciktim disk sürtmeye basladi ve aşırı çok isinmaya başladı ayarini yaptim surtmeyi engelledim ama suanda hem frenler haddinden fazla çabuk ısınıyor ısınınca da tutmuyor ve biraz hızımı alip frenmele yaptığımda disk tarafından şrrrrrrr diye bi ses geliyor disk surtme sesine de benzemiyor yağ bulasma sesine de benzemiyor balatalari kontrol ettim daha bitmemisler bisikletciye goturdum anlamam ben falaj diyip gönderdi beni sorun ne olabilir diskte mi balatalarda mi
Dostum mt200 çok kaliteli olmadığı için uzun kullanımlarda ısınma yapar,ısınma yapınca boşluk oluşur fren kolu elciğe kadar dayanır ama yine tutmaz.Bunun tek çözümü fren değişmek ve icetech rötor alman olacaktır ki icetech rötorlar zaten 1.5k civarında teki.

Ara vererek kullanım yaparsan fren çok ısınmaz çok fazla etkisini görmezsin,başka sorun varsa cevaplayabilirim bisiklet hakkında forumdaki en bilgili kişi olduğumu düşünüyorum.

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
bisikleti 2. el mi aldınız veya nereden aldınız balatalar orjinal olmayabilir yaklaşık 4 5 yıldır hidrolik disk frenli bisiklet sürüyorum böyle bir şey yaşamadım ufak tefek gıcırdama olduğunda da çözüyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

bak buda benim kaliper balatalar bitik 1.5 yıldır kullanmaktan geldiği hale bak fakirliğin gözü kör olsun 300 lira verip balata alamadık ama 2 kuruş kaar edelim derken 3 kuruş zarar açmışım disk erimiş balata kalmadığı için aşındırmış :D
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
senin balatalar tamamen erimiş gibi gozukuyor 😃

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
Erdoğanlar bisikletten alındıysa orjinaldir diye düşünüyorum

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Dostum mt200 çok kaliteli olmadığı için uzun kullanımlarda ısınma yapar,ısınma yapınca boşluk oluşur fren kolu elciğe kadar dayanır ama yine tutmaz.Bunun tek çözümü fren değişmek ve icetech rötor alman olacaktır ki icetech rötorlar zaten 1.5k civarında teki.

Ara vererek kullanım yaparsan fren çok ısınmaz çok fazla etkisini görmezsin,başka sorun varsa cevaplayabilirim bisiklet hakkında forumdaki en bilgili kişi olduğumu düşünüyorum.
Gelen seste balataların sürtünme sesidir bu arada normal yani.

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih

hocam bosluk vs yok sanırım fren kolu olmasi gerektigi seviyede kavriyor o uzun tura cikmadan önce bu tarz birsey yaşamıyordum ayni setle ama o ara nolduysa oldu

Gelen seste balataların sürtünme sesidir bu arada normal yani.
balata surtme sesi gibi değil sanki bişey sallanıyor gibi şrşrşrşr yapiyor

benim balatalar yok olmuş durumda ama canavar gibi tututuyor yadigar
maşallah diyelim

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
acaba balataya kimyasal geldi emdiği için mi böyle yapıyor

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
eskiden hep balata spreyi ile temizlerdim sonra balata naneyi yerdi

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
hocam bosluk vs yok sanırım fren kolu olmasi gerektigi seviyede kavriyor o uzun tura cikmadan önce bu tarz birsey yaşamıyordum ayni setle ama o ara nolduysa oldu

balata surtme sesi gibi değil sanki bişey sallanıyor gibi şrşrşrşr yapiyor

maşallah diyelim
Isınmaktan dolayı dostum,gelen ses her dönüşte tek bir noktada geliyorsa disk ayarı yapman gerekir diskin sürttüğü için olabilir.

Kemal Salih

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Kemal Salih
Isınmaktan dolayı dostum,gelen ses her dönüşte tek bir noktada geliyorsa disk ayarı yapman gerekir diskin sürttüğü için olabilir.
lastik dönerken ses yapmıyor biraz normal hizlara cikip frenleme yaptığım zaman geliyor

Arda_09

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Arda Okçu
hocam eğer elinizde ekipman varsa balatalarınızı sökün sonra fairy+ sünger ile güzelce bi yıkayın diskinizi de aynı şekilde balatayı kaynar suda beklet biraz kimyasalı çıksın ondan sonra tak frenin tutmaz ilk başta balatalarını ısıtman gerekiyor onuda dediğim gibi sürekli frene basarak gitmen lazım

birde disk vidalarının gevşemiş olma ihtimali var

Top Bottom