telefon nedırsamsung kendisi ayarı var xiaomide var mı bilmiyom, ömrü uzaltısın diye işaretledim %85 üstü dolmuyor öyle kalıyor bide normal sarjı yapıyor
m52telefon nedır
Kendi adaptörü olmadan hızlı şarj yapmıyor samsung (Bende yok). İki sefer farklı marka adaptörle denedim olmadı A24 cihazım. Pil korumayı etkinleştirdim bende . Hızlı şarjı ayarını samsung adaptör olmayınca kapattımtelefon nedır
Evet kısaltıyor. Bununla ilgili pek çok inceleme vs gördüm. Hızlı şarj , pilin %20 den aşağıya düşmesi %80 den fazla şarj edilmesi. Bunların hepsi pil sağlığını düşürüyorredmi note 13 pro modelini kullanıyorum ve 67w hızlı şarj var hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı
destekleyen adaptorler var ugreen marka olanlar desteklıyor mesela bazı modellerı hızlı sarj edebılıyorteknik olarak lityum ion piller ve aküler kapasitesinin 5/1 kadar amperle şarj edilmesi tavsiye edilir . (Pil adam Youtube kanalından öğrendim) Gelişen pil teknolojisi ile beraber, hızlı şarj mümkün ama etkisi nasıl olur bilmiyorum. Lityum polimer bataryalar yaygınlaştı günümüzde.
Yatarken şarj edecek olsam hızlı şarjı kapatıp şarj ederdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kendi adaptörü olmadan hızlı şarj yapmıyor samsung (Bende yok). İki sefer farklı marka adaptörle denedim olmadı A24 cihazım. Pil korumayı etkinleştirdim bende . Hızlı şarjı ayarını samsung adaptör olmayınca kapattım
@ANYA
Benim denediklerim 30 watt üstü xiomi realme gibi cihazların hızlı şarjları idi . Ayrıca ben para vermek istemedimbende s23 war kendı ayarlarında
destekleyen adaptorler var ugreen marka olanlar desteklıyor mesela bazı modellerı hızlı sarj edebılıyor
tabi kısaltır önemli olan arkadaşın dediği gibi zaman bosver müzeye götürmiycen ya telefonu yenisini alırsın mortingen olunca bende de var hızlı şarj takmıyorum o kadarredmi note 13 pro modelini kullanıyorum ve 67w hızlı şarj var hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı
sadece samusnga ozel bır durum degıl ıphoneda alsan cıkmıyor ne yazıkkıBenim denediklerim 30 watt üstü xiomi realme gibi cihazların hızlı şarjları idi . Ayrıca ben para vermek istemedim
Kutuya koyma gereği bile duymamış samsung
,önceki telefonun şarj aleti ile de 10 watt ile şarj oluyor.Biraz uzun sürsede benim için sorun değil.
Suan s23 kullaniyorum ve telefon 3 secenek sunuyor onlarda şöyleHızlı şarjdan ziyade telefonu şarjda bırakmak sıkıntı oluyor. Telefon %100 şarj olduğunda 99'a düşüp tekrar kendini şarj etmeye başlıyor ve bu döngü sürekli oluyor özellikle uyurken şarjda bırakıyorsanız bu durum ömrü kısaltır. Samsungun bunun için özel ayarı var, telefon şarjdayken 95'e düşene kadar şarj etmiyor daha sonra tekrar şarj ediyor veya %80'e düşene kadar tekrar şarj etmiyor sonra şarj etmeye başlıyor gibi buna dikkat etmek lazlazı