Neler Yeni

hızlı şarj nasıl çalışır?

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
sezer adıgüzel
samsung note 5 cihazım var bataryayı yeni değiştim (deji) gayet yeterli gidiyor günü rahatlıkla çıkarabiliyorum. elimde 2 tanede hızlı şarj adaptörü var syrox q30 ve xioami 9t orijinal adaptörü. 2 sinide denedim sonuçları yakın normal şarja göre aralarında 2-2.5 kat zaman farkı var. birkaç sorum var
hızlı şarj zararlı mıdır?
günde kaç defa yapılabilir?
%80lerde şarj etme çalışınca hızlı şarj olmuyor kesik kesik şarj olıyor normal midir?
bataryayı %kaçta şarja takmak yararlıdır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Yellow Leblebi
İlgilendiği Kategoriler
Grafik Tasarım
telefonu şarjı minimum %20'de takmanız daha iyi olur ve illa ki 0'a indirmenize gerek yok ve telefonuzun orjinal şarj aletini kullanmanızı öneririm. telefonuza ait olmayan şarj aletleri istediğiniz veya beklediğiniz performansı veremeyebilir veya vermez. ve hızlı şarj destekli telefonlar da hızlı şarj zararlı değildir. ama destekli olmayan telefonlar da zararlı mıdır bilemem ama desteklemediğine göre kullanmamak en iyisidir çünkü aksi takdir de bataryanın ömrünü kısaltabilir veya cihaz'a bi sorun çıkartabilir. günde 1 defa şarj etmeniz yeterli olacaktır.
%80'lerde kesik şarj etmesi dediğim gibi şarj aletinin orjinal kendi şarj aleti olmadığından olabilir. bu arada kullandığın batarya markası da gayet güzel ve kaliteli.

Atyxah

80+ Silver
Bu kadar takmamak lazım batarya ömrü döngüye dayalıdır yani atıyorum 5000 kere 0dan 100 e şarj edildiğinde bozulmaya başlar gibi

Hızlı şarj zararlı değil sonuna kadar kullanın

Hızlı şarj desteği olmayan cihazlara da hızlı şarj bir şarj aleti ile şarj edebilirsiniz normal şarj olur ve zararlı değil

Bozulacak vb yaklaşımlarda bulunmanıza hiç gerek yok tepe tepe kullanabilirsiniz evet ömrünü etkiler ama çok az etkiler uğraştığına değmez şarjı azalınca tak çoksa zaten işini görür

mortah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
975
İsim
Yakup Efe Sarıkaya
Bataryana zarar vermez diye düşünüyorum. Çünkü hızlı şarj aletleri normal şarj aletlerinden fazla güç veriyor ve buna rağmen ısınma veya batarya şişmesi yaşamıyorsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
sezer adıgüzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkür ederim cevaplar için. telefonum 15 watt destekli hızlı şarjları destekliyor. o konuda sıkıntı yok da işte %80 lerde şarj etmek istiyorsam ya hızlı şarj özelliğini kapatacağım ya da normal şarj adaptörü kullanacağım. o biraz yorucu iş. dediğim gibi 5 saniyede 1 şarjı kesip yeniden şarja giriyor. ama %30 larda felan takınca hızlı şarjla başlayıp %100 e kadar norma gidiyor. note 5 in orijinal şarjı hızlı şarj destekli değildi sanırım.

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Syrox kullanma.

Normal adaptörler 5V 1A şeklinde çalışır. Bu da 5W'lık şarj performansı sunar. Elinizde olan hızlı şarj adaptörleri 5V 3A şeklinde çalışıyor. Bundan daha hızlı bir biçimde bataryanızı dolduruyorlar.

Akım ne diyorsan, kısaca yüklerin birim zamandaki hızı gibi düşünebiliriz.

Zararı var mı, var ama çok az. 2-2.5 kat hızlı şarj için çekilmez o kadar süre.

sezer3636

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
sezer adıgüzel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Syrox kullanma.

Normal adaptörler 5V 1A şeklinde çalışır. Bu da 5W'lık şarj performansı sunar. Elinizde olan hızlı şarj adaptörleri 5V 3A şeklinde çalışıyor. Bundan daha hızlı bir biçimde bataryanızı dolduruyorlar.

Akım ne diyorsan, kısaca yüklerin birim zamandaki hızı gibi düşünebiliriz.

Zararı var mı, var ama çok az. 2-2.5 kat hızlı şarj için çekilmez o kadar süre.
Kullandığım syrox q30 u baya araştırdım. 18 watt 3a. Çoğu kişi benim gibi note 5 için almış. Ve memnun kalmış. 36tl gibi bir bütçesi vardı. Denemeye değer dedim :D Bende markaya çok takıntılı davrandım hocam. Daha öncede kullandım birkaç ürününü baya dandik ürünlerdi. Ama aldığım modelde bir istisna yapıp kaliteden ödün vermemişler :) . Ayrıyeten elimde yedek bir anakartım vardı. Anakartı değiştirdim problem çözüldü. Belki önceki kullandığım rom dan kaynaklı da oluşan bir sorun olabilir. Romu sıfırlamayı denemedim çünkü. Yedek anakartımda orijinal rom yüklüydü. Hızlı şarjdayken şarj kesintisi oluşturmadı.

Ekler

• 20210906_002945.jpg
    20210906_002945.jpg
    1.1 MB · Hit: 28
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,526
Üyeler
164,860
Son üye