Neler Yeni

Hocam Bu Nasıl Proje Yahu?

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kimya "öğretmenimizin" verdiği proje bakar mısınız?

Ben bu modeli geliştirecek kadar kimyam olsa zaten bunlarla uğraşmam değil mi?

Ne yapabilirim ki?

"Günümüzde 118 element artan atom numaralarına göre sıralanmıştır. Geçmişten günümüze kadar yapılan periyodik cetvelleri inceleyerek periyodik cetvelinizi yapmak isteseniz nasıl bir model gelistirirsiniz? Çiziniz. Ayrıntıları açıklayınız."

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6

Ne yapabilirim ki?

"Günümüzde 118 element artan atom numaralarına göre sıralanmıştır. Geçmişten günümüze kadar yapılan periyodik cetvelleri inceleyerek periyodik cetvelinizi yapmak isteseniz nasıl bir model gelistirirsiniz? Çiziniz. Ayrıntıları açıklayınız."
Periyodik cetveli farklı kullanım metodlarına göre sıralayabilirsin. Radyoaktif elementleri ayrı bir gruba yazıp şeklini değiştirebilirsin, metalleri bir yere toplayabilirsin. ATOM NO göre değil hayattaki kullanımına göre yapabilirsin. Zehir oranına göre yapabilirsin. Bunları göz önünde bulundur. Kolay gelsin :)

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Periyodik cetveli farklı kullanım metodlarına göre sıralayabilirsin. Radyoaktif elementleri ayrı bir gruba yazıp şeklini değiştirebilirsin, metalleri bir yere toplayabilirsin. ATOM NO göre değil hayattaki kullanımına göre yapabilirsin. Zehir oranına göre yapabilirsin. Bunları göz önünde bulundur. Kolay gelsin :)
Havai fişek rengine göre bile ayırt edersin dostum. Turuncu Ca2, Kırmızı SrCO3, mavi sanırım CuCl'di. Şekilleri bile değişkenlik gösteriyor. Bunları yapıp bir de her elemente şekil koyarsan gayet iyi puan alırsın bence.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Elementleri numaralarına göre değil de farklı şekilde sıralayabilirsiniz.
Farklılık ve değişkenlik gösterdikleri özelliklere göre mesela.

Sternog

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,982
İsim
Orçun Kaynar

Ne yapabilirim ki?

9. sınıftı galba

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Havai fişek rengine göre bile ayırt edersin dostum. Turuncu Ca2, Kırmızı SrCO3, mavi sanırım CuCl'di. Şekilleri bile değişkenlik gösteriyor. Bunları yapıp bir de her elemente şekil koyarsan gayet iyi puan alırsın bence.
Dostum sadece bir soru sormam lazım;

Her elementi bu şekilde ayırabilir miyim? (Havai fişek rengi anlamında)

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Triadlar, Alexandre , Newlands ve Lothar. Bunlar periyodik cetvel gelişiminde rol yapmış insanlar. 4 adımda oluşuyor cetvel. 4ünü de inceleyip karıştırarak kendine bir cetvel çıkar. Şekil koy. Süsle. Zaten kimse bu kadar emek vermez en yüksek not senin olur :)

Chapin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,086
İsim
.
Abi abi GT 9500 ile mining yaparsam zengin olur muyum?

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Dostum sadece bir soru sormam lazım;

Her elementi bu şekilde ayırabilir miyim? (Havai fişek rengi anlamında)
Hayır maalesef. Örnek verdim yalnızca. Elementlerin bulunduğu kutucuğa koyabilirsiniz mesela. Üstte yazdığım kuralları araştırın bakın derim. Daha rahat olur.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dostum bunun gelişim tarihine bak ve kendince bir ayırma yöntemi bul : örn bağ yapma kapasitesi, ona göre sırala . Zor değil.

eysis

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Triadlar, Alexandre , Newlands ve Lothar. Bunlar periyodik cetvel gelişiminde rol yapmış insanlar. 4 adımda oluşuyor cetvel. 4ünü de inceleyip karıştırarak kendine bir cetvel çıkar. Şekil koy. Süsle. Zaten kimse bu kadar emek vermez en yüksek not senin olur :)
Bunu deneyeceğim hocam, kafam karıştığında özelden yazsam sorun olur mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,984
Üyeler
164,226
Son üye
apoairly
Top Bottom