Windows 11 aşığıyım
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 7
Herkese merhaba arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var şimdi konu öncelikle biraz uzun. Konuya gelirsek, benim HP Pavilion DV6500 model sorunlu bir laptopum var. Ekran kartı sorunlu lehim çatlama problemi var ve ben bu sorunu ısıtarak düzeltiyordum. Ben dün bilgisayarı söküp uzay montaj kurup bu ekran kartı neden ısınıyor sebebi ne diye bakmak istedim sonra sebebini tespit ettim. Isınma sebebi fanın 60 dereceye kadar dönmemesi ve kasadaki tasarım hataları. Sonra arkadaşlar BIOS'a girip sürümüne bakayım dedim BIOS sürümü F. 33'dü internette araştırdım ve son sürümün F5.a olduğunu öğrendim ve HP community sayfasında dosyayı paylaşmışlar orijinal dosyayı bende indirdim ve uygulamayı çalıştırıp BIOS'u güncelledim olanlar işte o zaman oldu bilgisayar otomatik kapandı ve açtığımda bayağı bekledim görüntü gelmedi. Şimdi ise denediğim yöntemleri aşağıda sıralayayım:
1. BIOS pilini çıkarıp bekleyip takmak ya da takmadan çalıştırmak.
2. Monitör ve VGA kablo değiştirip denemek. (Not: Kendi orijinal ekranında da denedim.)
3. RAM'lerin yerlerini değiştirip ya da RAM'leri değiştirip denemek.
4. Daha önce ısıl işlem yapıp çalışıyordu ekran kartı yine ısıl işlem yaptım olmadı.
5. Uzun süre kapalı bırakmak bilgisayarı.
Şu anlık denediğim şeyler bunlar başka şeylerde denedim şu an aklıma gelmiyor. Düşündüğüm 2 şey var acaba ekran kartı tamamen mi fişi çekti de BIOS güncelleme esnasına denk geldi? Yoksa BIOS güncellemesinden dolayı mı ekran kartı gitti yoksa başka şey mi var? Not: Biraz uzun yazdım farkındayım ama her şeyi aşama aşama anlatmam gerekiyordu anlamanız için. Cevaplarınızı bekliyorum.
1. BIOS pilini çıkarıp bekleyip takmak ya da takmadan çalıştırmak.
2. Monitör ve VGA kablo değiştirip denemek. (Not: Kendi orijinal ekranında da denedim.)
3. RAM'lerin yerlerini değiştirip ya da RAM'leri değiştirip denemek.
4. Daha önce ısıl işlem yapıp çalışıyordu ekran kartı yine ısıl işlem yaptım olmadı.
5. Uzun süre kapalı bırakmak bilgisayarı.
Şu anlık denediğim şeyler bunlar başka şeylerde denedim şu an aklıma gelmiyor. Düşündüğüm 2 şey var acaba ekran kartı tamamen mi fişi çekti de BIOS güncelleme esnasına denk geldi? Yoksa BIOS güncellemesinden dolayı mı ekran kartı gitti yoksa başka şey mi var? Not: Biraz uzun yazdım farkındayım ama her şeyi aşama aşama anlatmam gerekiyordu anlamanız için. Cevaplarınızı bekliyorum.