Buna benzer 1-2 konu daha açmıştım ama uyarı alırım diye burdan devam ediyorum. Ayrıca tam emin olacakken ya cevap alamıyordum ya da farklı bir özellik yüzünden diğer laptopa kayıyordum ama bu son karşılaştırma. Ekran kartı RAM SSD işlemci vesaire önemli değil 45-50k fiyat aralığında en iyi laptoplar bunlar olduğu için eminim . Zaten RAM ve SSD'yi upgrade edeceğim aldığım gibi bu yüzden bu karşılaştırma daha çok diğer yönlere odaklanacak yani soğutma, malzeme kalitesi, klavye, ekran, BIOS yazılımı gibi gibi örnek vermek gerekirse. Klavyede Omen aldı şu ana kadarki araştırmalarımda, BIOS'ta bildiğim kadarıyla rogunki daha iyi ayrıca srmory crate filada olduğ için daha üste çıkıyor Omen'in muadil Command Center'ı o kadar iyi mi bilmiyorum ekranı Omen alıyor çok ezici bir farkla malzeme kalitesinde bildiğim kadarıyla ROG alıyor soğutmada şu anlık berabereler nedeni ise ROG'daki 3 fan artı sıvı metal olması ama buna rağmen Omen'inde soğutmasının harika olduğunu duydum bu yüzden berabere.
Bu yüzden fikirlerinizi bekliyorum sizce hangisini almak daha mantıklı bir de Omen'in ekranının çok sallandığını duydum bayağı rahatsız edici imiş ama rogdada ekran sızması çok oluyormuş ve ayrıca coil whine denen bir şey varmış. Şu anlık böyle bulduğum en ucuz ve güvenilir modellerin linklerini bırakıyorum:
1:
https://www.hepsiburada.com/hp-omen...magaza=Tekramarket&url_src=and-product-detail
2: ASUS ROG STRIX G16 G614JI-N3187 8 GB RTX4070 13. nesil i7-13650hx 16 GB RAM 1TB SSD 16 inç FHD+ 165Hz Amazon.com.tr
Tekramarket güvenlilr değilse aynı fiyata Omen'i trendyoldada buldum o yüzden o bir problem değil.
Ayrıca bu coil whine nedir? Bilmiyorumda.