Neler Yeni

HP Victus 16 r1042nt şarj aşırı hızlı gidiyor.

Keddy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cihan Erbay
Arkadaşlar merhaba. 17 Temmuzda vatandan hp victus 16 4060 i514500hx 16gb 1tb r-1042nt aldım başta ısınma sorunları yaşıyordum ama onu throttlestopla performans kaybı olmadan çözdüm fakat pilim aşırı hızlı bitiyor. Gerçekten anormal hızda. Normalde zaten hep prizde kullanırım ama geçen video izlemek için şarja takmayayım dedim ve eco moda aldım bilgisayarı ve pil tasarrufunu açtım, parlaklık da %70 falan. Not aldım saat 15.36 da şarjım 77idi saat16.43 de 12 oldu 67dk da 65 şarj normal mi ya. Servise vermeli miyim yardımcı olur musunuz.

qwerty1029384756

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Qwerty1029384756
İntel bir gaming laptopundan kaç saat bekliyorsunuz? Bende AMD kullanıyorum denge modunda 144Hz 2 saat 19 dakikada %10 kalıyor. Yinede eco modda o kadar hızlı gitmesi pek normal gelmedi.

PNSHER

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba. 17 Temmuzda vatandan hp victus 16 4060 i514500hx 16gb 1tb r-1042nt aldım başta ısınma sorunları yaşıyordum ama onu throttlestopla performans kaybı olmadan çözdüm fakat pilim aşırı hızlı bitiyor. Gerçekten anormal hızda. Normalde zaten hep prizde kullanırım ama geçen video izlemek için şarja takmayayım dedim ve eco moda aldım bilgisayarı ve pil tasarrufunu açtım, parlaklık da %70 falan. Not aldım saat 15.36 da şarjım 77idi saat16.43 de 12 oldu 67dk da 65 şarj normal mi ya. Servise vermeli miyim yardımcı olur musunuz.
Amd olanları 6 saat falan dayanıyor. İntelin pil ömrü kötü oluyor.

endoplazmiketikulum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
Mahir Cengiz
Normal hocam 14500hx çok güç tüketen bir işlemci sıkıntı yok gibi duruyor. Ama yinede batarya sağlığı testi yapmanızda fayda var sonuçlarını bize atarsanız yardımcı olabiliriz.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
Şu ayarları kullanarak deneyin;
1) Throttlestop'dan disable turbo açık olsun.
2) Ekran parlaklığı max %60 olsun
3) Harici ekran kartı modu yerine Hybrid modu tercih edin.
4) Ekran tazeleme hızını 144'den 60Hz'ye çekin.
5) Klavye ışığını kısık seviyeye getirin, gereksizse kapatın.
6) Güç modunu Sessiz veya Batarya yapın ya da fan profilini(eğrisini) işlemci için 65 ekran kartı için 60 dereceye ulaşmadan çalıştırmayacak şekilde ayarlayın.
7) Windows pil tasarrufunu aktive edin.

Aklıma gelen tasarruf önlemleri bunlar. Pil süresini önemli ölçüde artıracaktır.

Keddy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cihan Erbay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu ayarları kullanarak deneyin;
1) Throttlestop'dan disable turbo açık olsun.
2) Ekran parlaklığı max %60 olsun
3) Harici ekran kartı modu yerine Hybrid modu tercih edin.
4) Ekran tazeleme hızını 144'den 60Hz'ye çekin.
5) Klavye ışığını kısık seviyeye getirin, gereksizse kapatın.
6) Güç modunu Sessiz veya Batarya yapın ya da fan profilini(eğrisini) işlemci için 65 ekran kartı için 60 dereceye ulaşmadan çalıştırmayacak şekilde ayarlayın.
7) Windows pil tasarrufunu aktive edin.

Aklıma gelen tasarruf önlemleri bunlar. Pil süresini önemli ölçüde artıracaktır.
Hocam hepsi yapılı zaten yazdıklarımı okursan görürsün cidden anormal bi durum var burda

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Hocam dediğin laptop u kullanma fırsatı olmuştu %100 şarjla ecoda arkada her şey kapalı iken 1.5 saat dayanıyor zaten
Gayet normal malesefki gaming laptoplarda genel olarak şarj ı hızlı bitiyor.
Bunu tek yaşamadığım Asus tuf 15 te oldu rtx4060 r7 7835hs laptop ile eco moda yine sadece video uygulaması acıktı 5 saati çok rahat çıkarttı dark souls 3 tr eco da %80 parlaklikta sabit 60 fps te 2.5 saat oynattı eğer şarjı uzun giden bir gaming laptop arıyorsan satıp Asus tuf almanı öneririm

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Yağız DERELİ
Hocam hepsi yapılı zaten yazdıklarımı okursan görürsün cidden anormal bi durum var burda
Tamam kardeşim, ne kızıyorsun :D Hepsini yaptıysan pil sağlığına bakılacak, sorun yoksa aynı modelin incelemelerindeki sonuçlarla kıyaslanacak. Hala anormalse servise yollanacak.

Keddy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cihan Erbay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam dediğin laptop u kullanma fırsatı olmuştu %100 şarjla ecoda arkada her şey kapalı iken 1.5 saat dayanıyor zaten
Gayet normal malesefki gaming laptoplarda genel olarak şarj ı hızlı bitiyor.
Bunu tek yaşamadığım Asus tuf 15 te oldu rtx4060 r7 7835hs laptop ile eco moda yine sadece video uygulaması acıktı 5 saati çok rahat çıkarttı dark souls 3 tr eco da %80 parlaklikta sabit 60 fps te 2.5 saat oynattı eğer şarjı uzun giden bir gaming laptop arıyorsan satıp Asus tuf almanı öneririm
Tamamdır hocam eyvallah bende anormal bir durum var sanıyordum ama bu laptopu kullanana pek kişi bulamadım forumlarda yada millet pek şikayetçi olmamış herhalde bu durumu bildiği için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam kardeşim, ne kızıyorsun :D Hepsini yaptıysan pil sağlığına bakılacak, sorun yoksa aynı modelin incelemelerindeki sonuçlarla kıyaslanacak. Hala anormalse servise yollanacak.
Hocam kusura bakma agresif çıkmışım pek fazla bu laptop hakkında bilgi yok pek şikayet eden de yok sorun bende anormal sandım

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
EnsarTelli
Tamamdır hocam eyvallah bende anormal bir durum var sanıyordum ama bu laptopu kullanana pek kişi bulamadım forumlarda yada millet pek şikayetçi olmamış herhalde bu durumu bildiği için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakma agresif çıkmışım pek fazla bu laptop hakkında bilgi yok pek şikayet eden de yok sorun bende anormal sandım
Problem değil hocam iyi forumlar

Top Bottom