Besim Tibuk
80+ Gold
Sizce "I went" yerine, "I did go" kullanmak doğru mu?
Konuşma dilinde kullanılıyor sanırım.
Did you go sorusuna,yes i did denilebilirSizce "I went" yerine, "I did go" kullanmak doğru mu?
Evet, biliyorum.Konuşma dilinde kullanılıyor ama resmi olarak doğrusu "I went" olması lazım.
Nasıl yani?I did go hani biraz öyle gitmiştim anlamı katıyor
I went direk gittim misali
Olumlu cümlelerde kullanılmaz diye biliyorum.
Olabilir. Biz de Türkçeyi tamamen düzgün konuşmuyoruz. O da oranın bir hatası olabilir belki.Evet, biliyorum.
Nasıl yani?
2. hal ile kullanım zaman belirtme gerektiriyor yani, x zamanında gitmiştim.
3. hal ise zamansız geçmiş zaman oluyor I gone gibi ya da seen gibi.
Yanlış mı biliyorum?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Normalde evet ama konuşma dilinde bazen böyle kullanılabiliyormuş.
Evet nadiren diğer hallerini kullanırken unutursak kullanabilirmişiz.Olabilir. Biz de Türkçeyi tamamen düzgün konuşmuyoruz. O da oranın bir hatası olabilir belki.
Bu ikisi arasında bir fark yok diye biliyorum.I did go hani biraz öyle gitmiştim anlamı katıyor
I went direk gittim misali
Biliyorum.Went, go kelimesinin yapılmış halidir. Ben genellikle went kullanırım.
Kurallara çok takılma bence, ben genellikle kendi ırkımdan çok yabancılarla oyun oynuyorum gramer konusuna takılmadan özgürce derdimi anlatıyorum hepsi anlıyor. Bize okulda öğretilen ingilizce ile tuvalete gidilmez maalesef.Biliyorum.
Go, went, gone.
Ama bu kullanım doğru mu diye sordum ben de went tercih ederim.
Bazı fiileri unutabiliriz 2. hallerini o zaman kullanılabilir.
Kesinlikle hiç dikkat etmiyorlar bize öğretilen akademik ingilizce diye böyle.Kurallara çok takılma bence, ben genellikle kendi ırkımdan çok yabancılarla oyun oynuyorum gramer konusuna takılmadan özgürce derdimi anlatıyorum hepsi anlıyor. Bize okulda öğretilen ingilizce ile tuvalete gidilmez maalesef.