Çözüldü✓ i5 12400f CPU over temperature error veriyor 88 derece

emre021

80+
Reaksiyon skoru
1
pc nin tozunu felan alayım dedim. işlemci fanını söktüm geri taktım. fakat başlatırken CPU over temperature error hatası verdi. ardından normalde cpu hızı 4.00 ghz iken 0.50 ghz gibi rakamlarda dolaşıyordu. pc direk açılırken bios menüsüne girince 88 derece gösterdi. yardımcı olursanız sevinirim.

Ekran görüntüsü 2023-06-10 160522.png

resim_2023-06-10_160926631.png

Macun yenileme zamanı gelmiş.

pc nin tozunu felan alayım dedim. işlemci fanını söktüm geri taktım. fakat başlatırken CPU over temperature error hatası verdi. ardından normalde cpu hızı 4.00 ghz iken 0.50 ghz gibi rakamlarda dolaşıyordu. pc direk açılırken bios menüsüne girince 88 derece gösterdi. yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Anakartınız Asus muhtemelen. Aynı sorunu bend3 alıyorum. Asus Rog strix b550 xe - ryzen 9 5900x. Bios güncellemesi sonrası oluştu. Biostan sıcaklığa baktığım zaman. 65-75 arasın da gösteriyor. Ama bende ilk açılırken değil. Bilgisayarı yeniden başlattığım da alıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bu arada bend3 yarın macun yenileyeceğim. Yeniledikten sonra yazarsa buradan bildiririm.

Arkadaşlar cpu fanını tam otutturamamışım kenetlenmemiş sorunun kaynağı buymuş. Cevaplarınız için teşekkürller.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,768
Üyeler
186,238
Son üye
autoengineer
Geri