Sende haklısınama pahalı olsun dedin
Ya bütçe yok aralarında olan farka göre seçim yapıcam yani aralarında 1000tl fark vardır i7 daha iyidir o zaman i7 tercih ederim.Bütçen ne kadar ikisi için? anakart ve işlemci
Yok ona göre anakart önerecektim. i7'yi eledim ben direkt kafamda birde ikinci el alacaksınız.Sende haklısın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ya bütçe yok aralarında olan farka göre seçim yapıcam yani aralarında 1000tl fark vardır i7 daha iyidir o zaman i7 tercih ederim.
2.el bilgisayar ürünü almam kolay kolayYok ona göre anakart önerecektim. i7'yi eledim ben direkt kafamda birde ikinci el alacaksınız.
Bütçe yeterse bunu öneririm. Yoksa ucuz bir tane H610 chipsetli anakart yeter.2.el bilgisayar ürünü almam kolay kolay
Ya şöyle wifisi olsun bluetooth olsun gibi bir amacım yok m2 olması yeterli.
Şöyle sizce 1000tl neden buna vermeliyim diğer anakarta göre iyi olan özellikleri neler ?Bütçe yeterse bunu öneririm. Yoksa ucuz bir tane H610 chipsetli anakart yeter.
MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) HDMI,DP PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN Wi-Fi 6 mATX : Amazon.com.tr
MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 SOKET 1700 DDR4 4800 (OC) HDMI,DP PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 2.5G LAN Wi-Fi 6 mATX : Amazon.com.trwww.amazon.com.tr
4 tane ram slotu. 2 Tane M.2 SSD Slotu birisi pci4.0, Wi-Fi özelliği, Daha iyi VRM soğutması (i9 12900KF'i bile throttle yapmadan besleyebiliyor)Şöyle sizce 1000tl neden buna vermeliyim diğer anakarta göre iyi olan özellikleri neler ?
4 tane ram slotu. 2 Tane M.2 SSD Slotu birisi pci4.0, Wi-Fi özelliği, Daha iyi VRM soğutması (i9 12900KF'i bile throttle yapmadan besleyebiliyor)
ARGB Portu, daha iyi ses yongası. Ramlere overclock yapabilme imkanı
İleriye dönüklük açısından değer bence. Siz şuanda 2x8 kullanırım diye düşünüyorsunuz ama bir süre sonra 16 GB Ram yetmemeye başlayacak. Bir süre sonra 1 tane M.2'de yetmemeye başlayacak.Alıntıyı görüntüle
Üstünü çizdiklerim işime yaramayacak şeyler sizce tikli olanlar için 1000tlye değer mi ?
Cekirdek sayısı fazla oldugu icin darbigaz olayı daha azKnk 13.nesili desteklemesi benim için önemli değil şahsen 3 yıl sonra 15. nesiller çıkmış olacak haliyle 13. nesile ihtiyaç kalmayacak.
i5 daha iyi gibi evet
çekirdek sayısı daha iyi evet ama i5 daha iyi performans verdiği gösteriyor değerlerde.
anakart ne alırdınız ?
Şu anakart ile aralarında 600 tl gibi bir fark var. Farkı vermeye değer mi hocam?İleriye dönüklük açısından değer bence. Siz şuanda 2x8 kullanırım diye düşünüyorsunuz ama bir süre sonra 16 GB Ram yetmemeye başlayacak. Bir süre sonra 1 tane M.2'de yetmemeye başlayacak.
Birisi günü kurtarma anakartı, diğeri ileriye dönük o şekilde tercih edebilirsiniz. Ben farkı verirdim çünkü 13. nesilde bu chipsette olacak. Ayrıca testlere göre i5 13600KF Singlecore olarak i9 12900KF ile yarışıyor. Multi olarakta i7 12700KF'i geçiyor. İleride 13. nesile yükseltme imkanınızda olur. H610 büyük ihtimalle 13. nesil işlemcileri tam besleyemez.
VRM soğutması hakkında bilgim yok ama kötü gözükmüyor. Gaming X'i tercih etmek daha mantıklı olacaktır heralde.Şu anakart ile aralarında 600 TL gibi bir fark var. Farkı vermeye değer mi hocam?
Gigabyte B660 GAMING X DDR4 (Soket LGA1700) ATX Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Gigabyte B660 GAMING X DDR4 (Soket LGA1700) ATX Anakart : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
yeni 12.nesil intel işlemcilerin hepsi bir önceki nesline göre kimi yerde 2 kata varan performans sunuyor. DDR5 teknolojisiyle beraber performans olarakta intel core i5-12400F tercih edilir.Bu 2 işlemci arasından fiyat performans olarak sizce hangisi daha avantajlı ayrıca baktığım zaman i5 daha iyi gibi gözüküyor DDR 5 desteklediği için mi acaba ddr5 ram fiyatlarından dolayı alamıcam zaten o yüzden önemli değil DDR 5 olması bu 2işlemci için m2 destekli anakart önerir misiniz ve sizce hangisini tercih etmeliyim bu sistemi aldıktan sonra 3060 almayı düşünüyorum.