Çözüldü✓ İ5 4200m'den i7 4712MQ geçmek mantıklı mı

Fu_Lins

80+
Reaksiyon skoru
32
Elimde eski bir laptop var, yaşı gereği artık kasmalar vs oluyor, işlemciyi i7 4712mq ye yükseltsem illustrator,indesign Photoshop gibi uygulamaları kurtarır mı?(Kardeşim 2 yıllık uni okuyacak bunlari kullanacaklarmış) Yoksa illa yeni laptop mu lazım.
İ5 4200m
8gb 1600mhz ram
Gt740m 2gb
480gb ssd 550/540

kanka baya fark yaşarısn mutlaka gfeç

ikiside 10 yaşından daha büyük işlemciler i7ye geçmek illaki performansı arttırır ama 2k vermeye değermi onu bilmiyorum durumunuz varsa laptop almanızı kesinlikle tavsiye ederim

knk pc den anlıyorsan 800tl bu işi halledersin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

4700 bende düşümdüm ama watt farkı olduğu için riske atmak istemiyorum o yüzden 37w işlemciye bakıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende senin gibi düşünüyordum 800 TL'ye bulmuştum bir ilan ama elinde kalmamış adamın, diğerleri de 1500 falan çekiyor 11 yıllık işlemciye. Gidip laptop alıp işlemcisini söksem daha karlı oluyo :D

• Hahaha
Reaksiyonlar: Pala
İşlemcisi değişiyor mu laptopun çok iyi. O işlemci günlük işler için yeterli. Söylediğin programları da kurtarır gibi. Yeni laptop alsan minimum 12k çıkacak.

700 TL'ye 4712mq aldım 870tlye mal oldu güvenli ödemeden ötürü. Gelince testi yapar atarım. Merak eden veya yapmayı düşünenler için referans olur.

Ürün geldi testini yaptım gayet güzel çalışıyor tek sıkıntı mx-6 kullandım macun olarak yükte 90 derece, laptop olduğu için normal olduğunu düşünüyorum. Woltaj kısma yapılıp biraz daha düşürülebilir, eğer eski laptoba işlemci değiştirme niyeti olan varsa kesinlikle tavsiye ederim canlandı cihaz. win11 kurulu laptopta eski nesil olmasına rağmen sahip olduğum masaüstü pcden daha hızlı açılıyor şuanda.

Geri