Neler Yeni

Yardım i5 9600KF işlemciyi Overclook ile 5Ghz'ye çıkartma

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
www.instagram.com/mr.cuhtera
Facebook
mr.cuhtera
Selamlar,
Overclook konusunda birazcık amatörüm ve açıkçası işlemciye zarar vermemek için yardım istiyorum.

MSI MPG Z390 Gaming Edge AC Anakart, i5 9600KF İşlemci ve 650W 80+ PSU ile işlemci frekansını 5Ghz değerine çıkartmak istiyorum.
SOĞUTUCU | Aerocool Cylon 4F Kuletipi Soğutucu (4 bakır borulu)
Birazcık araştırma yaptım, okuduklarıma göre OC yaparken aşama aşama ilerlenmesinin daha sağlıklı olduğu söyleniyor, ama işlemci frekansını ne kadar artırınca ne kadar voltaj vermem gerektiğini vs bilmiyorum o yüzden bu yoldan daha basit bir yol aramaya başladım.

YouTube'da izlediğim bazı videolarda (MSI'ın orijinal kanalının videosunda da gördüğüm) OC yaparken işlemci frekansını direkt olarak 5 veya 5.2 yapıp ona uygun voltajı ayarlayıp OC işlemini tamamlıyorlar, bende bu yolu denemek istiyorum ancak bu işlemin sisteme zarar verip vermeyeceğini bildiğimden tecrübeli olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini almak istiyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
İşlemci soğutucusu ne?

MrCuhtera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Furkan Aksoy
Instagram
www.instagram.com/mr.cuhtera
Facebook
mr.cuhtera
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soğutucuyu eklemeyi unuttum ama Aerocool Cylon 4F Kuletipi soğutucu kullanıyorum, Yük altında şu anda Max 60 derece görüyorum, bostayken 30-40 derece arasında.

Top Bottom