Cooler Master ML240L V2 240mm sıvı soğutucu kullanıyorum ve başlıkta belirttiğim gibi oyuna girdiğimde ısı değerleri 90% derece üzerine çıkıyor hatta 100% dereceyi görüyor ve throttling oluyor. Intel Xtreme Tuning Utility kullanıyorum ısı değerlerini ordan takip ediyorum, sonradan bu uygulama üzerinden dengeli olan ayarı güç tasarrufu modunu açarak değiştirip geçici bir çözüme ulaştım fakat oyun esnasında harita değiştirirken ve yüksek işlemci aktivitesi gereken anlarda saliselik donmalar yaşıyorum. Tam verim alamayacaksam yani güç tasarrufu modunu açacaksam niye böyle yüksek performanslı bir işlemci kullanıyorum? Kalıcı bir çözüme ihtiyacım var. Sorum şu; 360mm sıvı soğutucuya geçmek yani 120mm bir fan daha eklendiğinde sorunu çözecek mi? Ben tek ihtiyacım olan şeyin bu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü videolarda 240mm sıvı soğutucu ile 360mm arasında maksimum 10 derecelik bir farklar olduğunu gördüm yani 100 dereceye çıkan bir sıcaklık problemi varken 90 dereceye düşürmek problemi çözmek gibi gelmiyor. Yani uzunca “heeeee” diye tepki vereceğim mantıklı bir çözüm yoksa bu işlemcilerin kronik ısınma problemi olduğuna emin olacağım. Yok efendim kasa hava akışı iyi olsun yok efendim yazın daha sıcak olur yok bilmem ne ben bunlarla mı uğraşacam oyun mu oynayacam kardeşim? Intel bana bak ayağını denk al diye yükselmekten kendimi alıkoyamıyorum… Neyse yardımlarınızı bekliyorum.