Neler Yeni

İ7 4770k overclock nasıl yapılır

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
İ7 4770k işlemcime overclock yapmak istiyorum sisteme zarar vermeyecek şekilde ideal bir oc nasıl yapabilirim anakart Asus görseldeki bios dan var

Ekler

• Screenshot_2025-03-25-03-07-06-070_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-25-03-07-06-070_com.google.android.googlequicksearchbox-edit.jpg
    400.1 KB · Hit: 8
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Ölücüadam42
Anakartın çipseti önemli her h81 b85 anakart oc desteklemiyor maalesef
Soğutucu iyise max 1.35v verin kötüyse 1.25v 4.2/4.3ghz civarı görür muhtemelen

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın çipseti önemli her h81 b85 anakart oc desteklemiyor maalesef
Soğutucu iyise max 1.35v verin kötüyse 1.25v 4.2/4.3ghz civarı görür muhtemelen
Destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenirim anakart modeli h81m-c/bm2ad/dp_m8 soğutucum Çift fan kule tipi voltajı nasıl ayarlayabilirim ve voltaj arttırmak yetiyor mu sadece GHz otomatik kendisi mi artıcak

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Ölücüadam42
Destekleyip desteklemediğini nasıl öğrenirim anakart modeli h81m-c/bm2ad/dp_m8 anakart modelim soğutucum Çift fan kule tipi voltajı nasıl ayarlayabilirim ve voltaj arttırmak yetiyor mu sadece GHz otomatik kendisi mi artıcak
Hocam sizin anakartla olmaz h81 olmasını geçtim üstüne oem anakart asus genelde ai tweaker sekmesini kapatıyor oem kartlarda

Yinede bir ümit biosu kurcalayabilirsiniz boş zamanınız var ise

Ekler

• images (17).jpeg
    images (17).jpeg
    35.8 KB · Hit: 6
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
Hocam sizin anakartla olmaz h81 olmasını geçtim üstüne oem anakart asus genelde ai tweaker sekmesini kapatıyor oem kartlarda

Tamamdır bir denerim yapmam gereken tek şey voltaj ayarı mıdır peki ve de 1.30 yapmamda bir sakınca olur mu yapabilirsem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ait tweaker yoktu diye hatırlıyorum ancak başka bir sekmede işlemci voltajıyla ilgili bir şeyler gördüğümü hatırlıyorum sahurdan sonra bakabilirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
Ölücüadam42
Tamamdır bir denerim yapmam gereken tek şey voltaj ayarı mıdır peki ve de 1.30 yapmamda bir sakınca olur mu yapabilirsem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ait tweaker yoktu diye hatırlıyorum ancak başka bir sekmede işlemci voltajıyla ilgili bir şeyler gördüğümü hatırlıyorum sahurdan sonra bakabilirim
Ai tweaker yoksa olmaz maalesef

sadece voltaj değil frekansın da manuel ayarlanması lazım

bios mod ile ai tweaker sekmesi açılır ama hem riskli hem saatlerce uğraştırır akıl mantık işi değil yani üstüne h81 çipsetli olduğu için açtıktan sonra işe yarayıp yaramayacağı da kesin değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kazım korur
Ai tweaker yoksa olmaz maalesef

sadece voltaj değil frekansın da manuel ayarlanması lazım

bios mod ile ai tweaker sekmesi açılır ama hem riskli hem saatlerce uğraştırır akıl mantık işi değil yani üstüne h81 çipsetli olduğu için açtıktan sonra işe yarayıp yaramayacağı da kesin değil
Anladım hocam sağolun para biriktirip bunları satıp daha yeni bi işlemci anakart almak daha mantıklı gibi bunlarla uğraşmaktansa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,621
Üyeler
170,741
Son üye
luisnani
Top Bottom