Liseyi çok kötü bir okulda okudum, arkadaş çevrem iyi değildi ve derslerle hiç alakam yoktu sadece boş boş okula gidip geliyordum. YKS sonucumla yüzleşince çalışmanın önemini anladım. Bu benim ilk mezun yılımdı, sıfır temelle ve çalışma alışkanlığı olmadan zor bir yolculuğa başladım. Çalıştım ve TYT’de 60-70 nete, AYT’de (sayısal) 30 nete ulaştım. Bu netlere ulaşmak başkalarına düşük gelebilir, ama benim için hayal gibiydi. Çünkü 12.sınıfta bile bildiğim tek şey dört işlemdi. Yine de hedeflerim büyük, bu yüzden muhtemelen ikinci kez mezuna kalacağım. Geçmişte hiç çaba göstermediğim için bir kez daha denemeyi hak ettiğime inanıyorum, bu sene temel attım artık daha hazır hissediyorum.
Ancak ailem ve çevremdekiler sürekli baskı yapıyor, başarısız olacağımı söylüyorlar. Netlerimi küçümsüyor, beni başkalarının çocuklarıyla kıyaslıyorlar. Onların çocukları 90 netle başladı diyorlar, ama anlamıyorlar ki ben onlarla aynı noktadan başlamadım. Onların çocukları iyi liselerden mezun, temelleri çok sağlam, ben ise en en en dipteydim. Evet geçmişte çalışmamak benim hatamdı ama böyle kıyaslamalar moralimi bozuyor; bulunduğum yer bile eskiden hayal gibiydi ama şimdi umutlarım sarsılıyor gibi.
Sizce ikinci kez mezuna kalmamalı mıyım? Gerçekten başaramaz mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim ve uzattığım için kusura bakmayın