Neler Yeni

İkinci monitör kullanmak bilgisayara zarar verir mi?

egegull

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ege Gül
Oyun oynarken ikinci ekran açacağım. Bilgisayarımın üstünde televizyonum var. Bir kere bağladım güzel oldu. Genelde sadece spotify ya da discord tarzı şeyler duracak. Oyun oynarken fps düşüşü yaşar mıyım? Ya da bilgisayara zarar verir mi? Ekran kartının üstüne yük biner diyorlar. Ekran kartım 4060ti

Son düzenleme:

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Semih
Instagram
son.toxic
İkinci monitör kullanmak bilgisayarına zarar vermez, özellikle de ekran kartın RTX 4060 Ti gibi güçlü bir modelse. Oyun oynarken ikinci ekran açık olduğunda, hafif bir FPS düşüşü olabilir. Çünkü ekran kartı iki ekranı birden beslemek zorunda kalıyor. Ama bu düşüş genelde Spotify ya da Discord gibi basit uygulamalar açıkken hissedilmez.

RTX 4060 Ti, birden fazla ekranı destekleyecek şekilde tasarlanmış bir kart, yani bunun üstesinden rahatlıkla gelir. Sadece enerji tüketimi biraz artabilir ama bu donanım için normal bir durum.

Oyun oynarken performansın etkilenirse, ikinci ekranın çözünürlüğünü düşürebilir ya da gereksiz şeyleri kapatabilirsin. Ayrıca monitörü doğru bir bağlantıyla (HDMI, DisplayPort) bağladığından ve ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol.

Kısacası, ikinci monitör kullanmak hem oyun oynarken hem de diğer işlerde sıkıntı çıkarmaz. Rahatlıkla kullanabilirsin.

Checkmate

80+ Silver
İkinci monitörün tek zararı ekran kartına daha fazla iş yükü bindirmesidir, 1920x1080 monitör kullanıyorsan ekran kartı 2.073.600 pixeli çalıştırmakla yükümlüdür sen eğer ikinci bir 1080p monitör takarsan iş yükünü ikiye katlamış olursun yani 4.147.200 pixeli kontrol etmesini istemiş olursun sonuç olarak çözünürlüğü arttırmış olursun bundan dolayı fps azalır ekran kartı daha çok çalıştığından biraz daha ısınır ama ciddi boyutta olacağını sanmıyorum.

İş yükü azaldıkça fps artar düşük çözünürlüklerde oyunların akıcı çalışır.

Satriani

80+ Bronze
İkinci monitörün tek zararı ekran kartına daha fazla iş yükü bindirmesidir, 1920x1080 monitör kullanıyorsan ekran kartı 2.073.600 pixeli çalıştırmakla yükümlüdür sen eğer ikinci bir 1080p monitör takarsan iş yükünü ikiye katlamış olursun yani 4.147.200 pixeli kontrol etmesini istemiş olursun sonuç olarak çözünürlüğü arttırmış olursun bundan dolayı fps azalır ekran kartı daha çok çalıştığından biraz daha ısınır ama ciddi boyutta olacağını sanmıyorum.

İş yükü azaldıkça fps artar düşük çözünürlüklerde oyunların açıcı çalışır.
Peki bu 2K 180HZ ve 1080P 60 HZ monitörle yapılır mı?

Satriani

80+ Bronze
Yapılır iki monitörün de bire bir aynı özellikte veya markada olmasına gerek yok.
Çok uzun yıllar oldu çünkü sistem topluycam artık, eskiden kalan 60HZ monitörüm var, oyun oynarken bazen aklıma google'da bişey aramak ya da hızlı bi kaç bi'şeye bakmak geliyor, onu da o şekilde kullanayım diyorum. Normal monitörü masada kullanıp onu da duvara monte edicem, dönüştürücü ile kullanacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,836
Üyeler
164,389
Son üye
Azamat
Top Bottom