Şuanlık idareten bir sogutucu kullanıyorum leş denebilir dark freezer x90 yurt dışından kuzenim gelecek cooler master air ma410p getirecek şuanlık onu açmasam iyi olur değil mi ?Soğutucunuz iyiyse CBP açabilirsiniz.
Muhtemelen BIOS'ta ayar yapmadıysanız açıktır, çok ısınırsa voltaj sabitlemenizi öneririm.Şuanlık idareten bir sogutucu kullanıyorum leş denebilir dark freezer x90 yurt dışından kuzenim gelecek cooler master air ma410p getirecek şuanlık onu açmasam iyi olur değil mi ?
AIDA 64 Stress FPU testi.Birazdan strest test yapmayı düşünüyorum hangi programı önerirsiniz ?
Anakartım ASUS TUF B450 PRO GAMING ekran kartım RTX 3060 boots kapatma olaylarını vs hiç hakim değilim malesefİlk başta işlemciye 5 nokta tekniği ile termal macun sürdüm.
Sonra AMD'nin Turbo Boost'unu kapattım.
Düşük voltaj ile, Turbo Boost'una yakın bir frekans değeri ile O.C. yaptım. Isınma sorununu azalttım.
Daha sonra AMD sistem, çift kanalda iyi çalıştığı için, para biriktirip, bir 8 GB daha Ram aldım. Performansı gözle görülür şekilde artırdım.
Ve Ram'e, voltajına ellemeden O.C. yaptım. Bu da az bir şey performans artışı sağladı.
Eğer 5000 seri işlemcin yanında alt sınır B450 chipsetli ana kart ve 5xxx seri ve üstü ekran kartı kullanırsan S.A.M ile, performans artacaktır.
Neler yaptığımı söyledim, top sende artık .Anakartım ASUS TUF B450 PRO GAMING ekran kartım RTX 3060 boots kapatma olaylarını vs hiç hakim değilim malesef
İndiriyorum hemen teşekkürler kaç dk yapmamı önerirsiniz ?AIDA 64 Stress FPU testi.
Teşekkür ederim netten bakıp deneyceğimNe yapacağını söyledim, top sende artık .
Ryzen 5 5600x işlemcisini aldım nelere dikkat etmeliyim yol gösterirseniz sevinirim.
10 dakika yeterli.İndiriyorum hemen teşekkürler kaç dk yapmamı önerirsiniz ?
Kasam MSİ 101m modeli havadardır diye düşünüyorum teşekkürlerPek dikkat ediceğin bir şey yok hava alan bi kasa olsun sonrasında oyun oynamana bak veya ne yapıcaksan artık.
Sonuçları konu altında paylaşırım teşekkürler.10 dakika yeterli.