peki ilerde ilköğretim matematik öğretmenliğinden normal matematik öğretmenliğine geçilirmi (atandıktan sonra)İlköğretim Matematik öğretmeniyim. İlköğretimde 5-6-7-8. sınıflara giriyorsun diğeri Lise matematik. Hangi konuları anlatmaktan hoşlanacağına kendin karar verip buna göre düşünmelisin. Bir de atanırken ilköğretim 1 tık daha kolay atanıyor. Son atamada ilköğretimden 1004 kişi alınırken Lise matematikten 714 kişi atandı.
Direkt bir geçiş olmuyor fakat bazı dersler ortak olacağı için 4 senelik bölümü 2-3 sene arasında bitirebilmen mümkün. Konuları zaten görmüş birisi olarak hangilerini sevdiğin hakkında biraz düşün ve bir tanesini seç bence bu şekilde daha mantıklı olur.peki ilerde ilköğretim matematik öğretmenliğinden normal matematik öğretmenliğine geçilirmi (atandıktan sonra)
meraktan soruyorum. lise matematik dersi alıp ilkokul matematik öğretmeni olabiliyor muyuzDirekt bir geçiş olmuyor fakat bazı dersler ortak olacağı için 4 senelik bölümü 2-3 sene arasında bitirebilmen mümkün. Konuları zaten görmüş birisi olarak hangilerini sevdiğin hakkında biraz düşün ve bir tanesini seç bence bu şekilde daha mantıklı olur.
Lise matematik öğretmeni olursan ilköğretimde derse giremezsin. İlköğretim ve Lise matematik bölümleri ayrı. Ancak 2 bölümü de bitirirsen hem İlköğretim hem de Lise Matematik öğretmeni olursun. Bu noktadan sonra istediğin bir tanesini seçip o bölüm üzerinden KPSS 'ye girebilirsin. Tek sınavda hem İlköğretim hem de Lise matematik için olan bir değerlendirme yok. KPSS her bölüm için ayrıdır. Özel kurslarda veya dershanelerde çalışmak için zaten KPSS puanı gerekmiyor onlarda ister İlköğretim ister Lise matematik anlatabilirsiniz. Ama özel kurumlarda maaşınız çok az olacaktır onu belirteyim.meraktan soruyorum. lise matematik dersi alıp ilkokul matematik öğretmeni olabiliyor muyuz