İngilizce Kursa Gitmeden Nasıl Geliştirilir ?

-xxx-

80+
Reaksiyon skoru
78
Herkese selam, dostlar şu an İngilizcem web üzerinden yaptığım birkaç sınav sonucu ortalama A2 seviyesinde çıktı. Bazen İngilizce teknoloji veya araba kanallarının videolarını izliyorum, cümlenin arasından bildiğim kelimelerle anlam oluşturabiliyorum fakat konuşmam kötü düzeyde. Dualingo uygulamasını denedim ama o da çok abes kaçıyor gibi geldi. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır? İngilizcemi ve konuşmamı nasıl geliştirebilirim?

Herkese selam, dostlar şu an İngilizcem web üzerinden yaptığım birkaç sınav sonucu ortalama A2 seviyesinde çıktı. Bazen İngilizce teknoloji veya araba kanallarının videolarını izliyorum, cümlenin arasından bildiğim kelimelerle anlam oluşturabiliyorum fakat konuşmam kötü düzeyde. Dualingo uygulamasını denedim ama o da çok abes kaçıyor gibi geldi. Önerebileceğiniz başka bir şey var mıdır? İngilizcemi ve konuşmamı nasıl geliştirebilirim?
Bulduğun herkesle arkadaş olup ingilizce konuşmaya çalış ve korkma, çekinme. Ben bütün hayatım boyunca oyun oynama vesilesi ile öğrendim

Klasik olacak ama dile maruz kalmanız lazım. ne kadar çok dili kullanmak zorunda kalırsanız bir şeyler kapmaya devam edersiniz. yabancılarla mesajlaşmayı gerekirse sesli konuşmayı deneyin. Onun dışında anca klasik olarak oyun , video vb. En basitinden telefonunuzun dilini İngilizce yapmanız bile size biraz da olsa kelime kazandırır.

1- İmkanın varsa yurt dışı
2- Yurt dışı imkanın yoksa ama kursa gidebilecek maddi imkanın varsa mutlaka speaking club'lara önem veren, yabancı hocaları olan iyi bir ingilizce kursu
3- Bu imkanlara sahip değilsen, Grammer için youtube, udemy vb bolca kaynak var Grammer bilgini buradan geliştirebilirsin, Vocabulary kısmı için Dizi, Film ve gazete okuyabilirsin. Speaking kısmı birazcık sıkıntılı, fiyatlarını bilmiyorum ama Cambly vb uygulamaları kullanabilirsin. Writing içinde mektup arkadaşı vb olduğun güzel uygulamalar var onları araştırabilirsin.
ama herhangi bir imkanın varsa mutlaka yurtdışına çıkmalısın, 1 sene çabalayarak geldiğin seviyeye muhtemelen 2-3 ayda geleceksindir.

Dualingo'nun yanında translate de kullan. Ben Korece öğrenirken öyle yapıyorum.

hocam kelime haznesi için önceden izlediğin bi filmi ingilizce dil ingilizce altyazı ile açıp tekrardan izleyebilirsin

sesli ve yazışmalı konuşma pratiği için public discord sunucuları, cambly öneririm

gün içi pratik için günde duolingo kullanabilirsin otobüste WC de vs

yemek yaparken, spor yaparken, çalışırken veya yürüyüş yaparken ingilizce podcastler dinleyebilirsin istediğin bi konuda veya başlangıçta ki kişiler içinde podcast oluyor sanırım onlarda iş görür heralde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam kelime haznesi için önceden izlediğin bi filmi ingilizce dil ingilizce altyazı ile açıp tekrardan izleyebilirsin

sesli ve yazışmalı konuşma pratiği için public discord sunucuları, cambly öneririm

gün içi pratik için günde duolingo kullanabilirsin otobüste WC de vs

yemek yaparken, spor yaparken, çalışırken veya yürüyüş yaparken ingilizce podcastler dinleyebilirsin istediğin bi konuda veya başlangıçta ki kişiler içinde podcast oluyor sanırım onlarda iş görür heralde
googleda makale okurken bilmediğin bi kelime olursa diye
1687722235639.png

bu eklentiyi kullanabilirsin seçtiğin bi kelimenin türkçesini gösteriyor, bildiğimiz translate işte de erişimi daha kolay hali denebilir çok pratik oluyor

Geri