Neler Yeni

İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

HoYeon Jung

80+ Gold
Arkadaşlar 8. sınıfım, böyle orta düzey kelimeleri falan bilmek istiyorum. Sınavlarda kelime çıkıyor, bilemiyorum ve üzülüyorum. Yani böyle mizah sayfalarını, yabancı forumları falan takip ederek geliştirmek istiyorum. Sizin bu konular hakkında tavsiyeleriniz nelerdir? Derste öğretirler falan demeyin arkadaşlar, çoğu kelimeyi öğretmiyorlar.

Frxeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Furkan Ayhan
Kitapların arkasında kelimeler oluyor sözlük gibi, onları ezberle

HoYeon Jung

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kitapların arkasında kelimeler oluyor sözlük gibi, onları ezberle
Ders kitapları mı hocam? Yani normal gündelik hayatta insanlar nasıl konuşuyorsa Amerika'da, bende onların çok daha altını ama kendimce "konuşabiliyorum" demek istiyorum. Umarım anlamışsınızdır.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reddite dolaş orda yabancı sayfaların paylaşımlarını falan takip edebilirsin. Ben 8 deyken bizim hocada kelime quizleri yapıyodu ben 20/6 kelime biliyodum o.O2

Frxeon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Furkan Ayhan
Ders kitapları mı hocam? Yani normal gündelik hayatta insanlar nasıl konuşuyorsa Amerika'da, bende onların çok daha altını ama kendimce "konuşabiliyorum" demek istiyorum. Umarım anlamışsınızdır.
Yabancı forumlar da gezinip, gördüğün her kelimeyi ezberlemek daha iyi olur o zaman.

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yabancı forumlar da gezinip, gördüğün her kelimeyi ezberlemek daha iyi olur o zaman.
Aynen öyle yap mesela bilmediğin bi kelime olunca geçme onu çeviriye yaz sonra anlamını öğren kelime ezberleyenler böyle ezberliyo zaten

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Kelime ezberin iyi olması gerekmektedir.Konular,kurallar bir şekilde tekrarlanarak öğrenilir.Kelimelere çok önem vermen gerekiyor ve düzenli güzel bir çalışma ile çok rahat öğrenebilirsin.Udemy kursları var belirli küçük ücret karşılığında onları alabilirsin.Telefon da uygulamalar var busuu ile bir zamanlar çalışıyordum ve gayet iyiydi aslında.Youtube de sana göre uygun birileri vardır videolarını izleyerek bakabilirsin.

asdkle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,444
İsim
asdk
Yabancı insanlarla konuşup İngilizce alt yazılı dizi ve filmler izleyebilirsin. Bilmediğin kelimelerin anlamına mutlaka bak.

HoYeon Jung

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynen öyle yap mesela bilmediğin bi kelime olunca geçme onu çeviriye yaz sonra anlamını öğren kelime ezberleyenler böyle ezberliyo zaten
Evet, bende öyle yapıyorum şu sıralar. Keşfette yabancı sayfalar çıkınca yorumları okuyorum, bilmediklerimi çeviriye yazıp anlamaya çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kelime ezberin iyi olması gerekmektedir.Konular,kurallar bir şekilde tekrarlanarak öğrenilir.Kelimelere çok önem vermen gerekiyor ve düzenli güzel bir çalışma ile çok rahat öğrenebilirsin.Udemy kursları var belirli küçük ücret karşılığında onları alabilirsin.Telefon da uygulamalar var busuu ile bir zamanlar çalışıyordum ve gayet iyiydi aslında.Youtube de sana göre uygun birileri vardır videolarını izleyerek bakabilirsin.
Önereceğiniz youtube kanalı var mıdır hocam?

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Bir kere undertale bitir derim.

Oradan bir çok kelime öğrenen arkadaşım var.

Kitabın sonunda olan V2 ve V3 irregular verbsleri de ezberlere derim şayet 9. sınıfta perfect tense ile V3 girecek. (En azından bizim zamanımızda öyleydi.)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Evet, bende öyle yapıyorum şu sıralar. Keşfette yabancı sayfalar çıkınca yorumları okuyorum, bilmediklerimi çeviriye yazıp anlamaya çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önereceğiniz youtube kanalı var mıdır hocam?
Maalesef.Youtubeden bakmıyordum ben.Dediğim gibi Busuu adlı bir uygulama vardı,onunla öğrenmeye çalışıyordum.Bir müddet devam ettim ancak düzen bozulunca tekrar toparlayamadım.Düzenli çalıştığın sürece çok net bir şekilde ilerleme kaydediceksindir.1-2 ay da çok mümkün değil moralin bozulmasın 3-4 ay kadar geçtikten sonra sende fark ediceksin ki çok net bir ilerleme olucaktır.

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
İngilizce makaleler, köşe yazıları, kısa metinler, hikaye kitapları, dizi filmleri izle ve oku ayrıyeten hikaye anlatımı ağır olan bir oyunu ingilizce altyazılı olarak bitirebilirsin. (Anlamaya çalışarak.)

Undertale güzeldir bi bitir derim.

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
• Telefonun dilini ingilizce yap , da forum yerine reddit / yabancı pc forumlarında takıl , ingilizce dizi film izle tr altyazılı , duolingo üyelik al full ordaki etkinlik tarzı şeyleri çöz , ağır ingilizcesi olan hikaye oyunlarını oyna crackli türkçe yama arama :D ingilizce inceleme videoları falan izlersen yine iyi olur.

ingilizcen az gelişince paran olduğunda cambly ile devam ettirebilirsin.

• şimdi bazıları telefon dili ingilizce falan ne alaka der ama onun amacı zorla ingilizce öğretmek. Almanca bilmeyen biri almanyaya gittiği zaman her yerde almanca yazılar olduğundan onların anlamlarını öğrenmek için her gün araştırıyor vb almanca konuşan insanları duyduğunda yavaş yavaş öğrenmeye başlıyor. İngilizce telefon dilinde ise terimlerin ingilizce anlamlarını öğrenmiş olucaksın çoğunun türkçesini bildiğinden

• voscreen uygulaması ile ise eğlenceli şekilde öğrenebilirsin film kesitlerinden videolar koyuyor sen orda oyuncunun dediği repliğin türkçe anlamını bulmaya çalışıyorsun iki şık arasından

• cambly ;
Daha önce pek çok yerde duymuş olabileceğiniz gibi, Youtube üzerinde de sık sık reklamı yapılan bir uygulama olan Cambly, bizzat görüntülü görüşme ile pratik yapmanıza dayanan bir mobil uygulama olarak çalışıyor. Ana dili İngilizce (ya da öğrenmek istediğiniz dil) olan insanlar ile iletişime geçerek, seviyenize göre sohbet ederek kendinizi geliştiriyor ve sağlıklı bir ilerleme kat ediyorsunuz.

İngilizce öğrenmek, büyük çoğunlukla pratik ile gelişen bir süreç olduğu için Cambly bu noktada büyük artılar sağlıyor. 7/24 sistemdebulunan eğitmenler ile rahatlıkla seviyenize göre etkileşim kurabilirsiniz. İngilizce öğrenme programları arasında yer alan Camly, son dönemin en çok kullanılan uygulamalarından.

Top Bottom