Neler Yeni

İngilizce nasıl gelişir?

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Grameri sal dememin sebebi illa "mükemmel" cümleyi kurmaya uğraşmasına gerek yok. İletişim kuracağı yabancaların büyük bir çoğunluğu gramer problemlerine takılmıyor.
Amaç mükemmel cümle olması değil ama en azından kelime türlerini doğru yapıda en azından çoğunlukla kullanabiliyor olması lazım. Önemli olan basit ve hızlı konuşabilmesi.

Basit düzeydeki cümle yapısını öğrenirse en azından çoğu işini çözebilir. Bunun içinde grameri salamaz. Edatı ve ortaçı cümlenin çoğu zaman nerede konumlandırıcağını öğrense zaten cümle yapısını çözmüş olur. Ve ekstradan bir de bunu düzeltmek için ileride uğraşmaz.

Bunun yanında karşındaki kişi sen konuşmaya başladığında bunu şak diye bu İngilizce bilmiyor kafamdan ben bunun ne istediğini tahmin edeyim kafasına girmez. Söylediğinden en kötü ne demek istediğini çıkartır ama alakasız random bir şey diyorsada iş orda öyle kalır.

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M
Amaç mükemmel cümle olması değil ama en azından kelime türlerini doğru yapıda en azından çoğunlukla kullanabiliyor olması lazım. Önemli olan basit ve hızlı konuşabilmesi.

Basit düzeydeki cümle yapısını öğrenirse en azından çoğu işini çözebilir. Bunun içinde grameri salamaz. Edatı ve ortaçı cümlenin çoğu zaman nerede konumlandırıcağını öğrense zaten cümle yapısını çözmüş olur. Ve ekstradan bir de bunu düzeltmek için ileride uğraşmaz.

Bunun yanında karşındaki kişi sen konuşmaya başladığında bunu şak diye bu İngilizce bilmiyor kafamdan ben bunun ne istediğini tahmin edeyim kafasına girmez. Söylediğinden en kötü ne demek istediğini çıkartır ama alakasız random bir şey diyorsada iş orda öyle kalır.

Tabii ki bir düzeyde düzgün konuşması lazım, sadece demek istediğim karşıdaki "acaba yaptığım yanlışa ne der" diye strese girmesin, ha sonra kendini sürekli mükemmel cümleyi kurmaya çalışmasın diye dedim

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tabii ki bir düzeyde düzgün konuşması lazım, sadece demek istediğim karşıdaki "acaba yaptığım yanlışa ne der" diye strese girmesin, ha sonra kendini sürekli mükemmel cümleyi kurmaya çalışmasın diye dedim
Bu yüzden geniş kavramlar kullanmamak lazım. Siz sal dediğiniz zaman benim aklımda farklı bir şey, başka birisinin aklında farklı bir şey canlanıyor. Hata yaparım diye korkarsa zaten yapamaz, bol bol hata yapıp sonra o hatalarını düzeltirse ilerleyebilir. B1'e gelmek istiyorsa saldım çayıra ile gidemez.

Bunların haricinde kelimelerin o dilde hangi anlamda kullanıldığı ile birlikte öğrenmesi lazım fakat bunlar için biraz sağlam irade lazım, salmadan.

Örnek olarak, "gönderdiğim dosyaları kontrol eder misiniz" derken "kontrol" yerine "control" kullanmak, doğru bir kelime değil, doğrusu nedir, "check" kullanmak.

Bu hataları ben de yapıyorum bazen, o yüzden rahatlıkla neyi, nasıl düzeltmeye çalıştığım ile birlikte yönlendirmeler yapabiliyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Kerim Efe Aygüner
- Gramer'i salla, konuşacağın kimsenin gramer umurunda değil.
- Sık kullanılan kalıp ve kelimeleri öğren
- Mümkün olduğunca yabancılarla konuş
- Başlangıç seviyesi gündelik konuşmaları olan bir diziyi türkçe ingilizce altyazı ile izle, ör friends
- Kelime ezberi yapmaya çalış, günlük sık kullanılan kelimelerden ezberle daha çok.
Bir arkadaş otistik gibi friends izliyordu sıra arkadaşım kendisi lan herifler 10 sezon dizi yapmışlar 2 seneden beridir izliyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M
Bir arkadaş otistik gibi friends izliyordu sıra arkadaşım kendisi lan herifler 10 sezon dizi yapmışlar 2 seneden beridir izliyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:
Öyle demeyelim belki aramızda sürekli friends izlemekten hoşlananlar olabilir o.O2

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz

Oyunlarda falan yabancı insanlarla zorla muhabbet etmeye çalış. Yani zorla dediğim onları zorla anlamında değilde sende kendini zorunlu tut konuşmada. Sonra öğrenirsin.

seyfo-dayı

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Kerpeten
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.
Benim çifte vatandaşlığım var yaz tatilinde Avrupa'ya gitmek istiyorum ama aynı zamanda okuldaki ingilizce sınavlarında kötüyüm
Ben yaz tatiline kadar olabildiğince ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Hedefim B1 Falan
Gramer olarak Udemyden kurs alıcağım ancak kelime darağacım yetersiz Film izlemiyorum çünkü başlangıç seviyesi olduğumdan anlayamam ve ezberliyemem.
Bana başlangıç seviyesi olarak ne önerirsiniz ingilizce çizgi film izlemeyi düşünüyorum ama beni eğlendirmiyor hiç.
Kanka temel cümleleri öğrenip omegleye gir insanlarla sohbet et yan sekmede de translate olsun yavaş yavaş alışırsın

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,820
İsim
Doruk
Grammeri salla diyenleri dinleme B1 seviyesinde İngilizce için hem kelime telafuzunun hem grammerinin hem de kelime bilginin iyi olması gerek. Grammer için kurs alman güzel bir adım aşağı yukarı grammeri biraz hallettikten sonra daha önce Türkçesini okuduğun bir kitabın İngilizcesini aç bilmediğin kelimeleri anlamlarıyla beraber bir deftere yaz. Yazman şart yazmadan öğrenmen daha zor olur. Yani aksan ve telafuz için kendi kendine sesli konuşabilirsin İngilizce konuşabileceğin kimse yoksa ama Türk aksanının yok olacağını sanmıyorum çok da önemli değil zaten kimse mükemmel aksanla konuşmuyor.

Transcontinental

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mahir
Alt yazılı bir şeyler izle ne olursa olsun farketmez. Ben ingilizce öğrenirken çok fazla youtube ve twitch izledim. Okuldan kat ve kat daha fazla faydasını gördüm.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Mehmetcan İvrendi
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.
Benim çifte vatandaşlığım var yaz tatilinde Avrupa'ya gitmek istiyorum ama aynı zamanda okuldaki ingilizce sınavlarında kötüyüm
Ben yaz tatiline kadar olabildiğince ingilizcemi geliştirmek istiyorum. Hedefim B1 Falan
Gramer olarak Udemyden kurs alıcağım ancak kelime darağacım yetersiz Film izlemiyorum çünkü başlangıç seviyesi olduğumdan anlayamam ve ezberliyemem.
Bana başlangıç seviyesi olarak ne önerirsiniz ingilizce çizgi film izlemeyi düşünüyorum ama beni eğlendirmiyor hiç.
Bende ilk ing başladığım zamanlar İngilizce alt yazılı türkçe dublaj veya Türkçe altyazılı İngilizce dublaj film İzle Diyolardı genelde ve şahsen benim hiç işimi yaramıyordu Sonra 11.Sınfta falan Anime İzlemeye Başlamıştım türkçe altyazılı Sonra İzlicek güzel TR Altyazısı olan anime kalmıyınca İngilizce Alt Yazılı animeler daha fazla olduğu için bende Japon dublaj İngilizce Alt yazılı animeler izlemeye başladım O zaman İngilizcem kötü olduğu için ve TR Altyazı ve dublaj olmadığı için çeviri vs. kullanıp her Seferinde çeviriyodum bir süre sonra gerek Kelimeler gerek Cümleler Hep Aklım'da Kaldı ve 1 Ay sonra falan Artık çeviri Kullanmamaya başladım Artık ne dediğini Çok rahat TR Alt yazı okuyomuş gibi anlamaya başladım ve Nerdeyse 0 İngilizcem vardı Ama şuan çok rahat bir şekilde İngilizce konuşabiliyorum şuan 12.Sınıfım ve hayla İngilizce Altyazılı anime izliyorum yani artık İngilizcemi Geliştirmek için değilde Sevdiğim için izliyorum ama yinede bu sayede İngilizceyi unutmuyorum

Not:
1-Senin belli bir düzeyde İngilizcen olduğu için Her seferinde benim gibi çeviri kullanmasıın hatta çok az kullanırsın büyük ihtimal Animeden animeye değişiyor Dilin ağırlığı
2-Normal sağlıklı bir insanın B12'si en az 800 falan iken benimki 240 Yani buna rağmen unutmuyosam kesinlikle işe yarıyo demektir şahsen en etkili yöntem (B12 Ne kadar düşükse o kadar unutkan olursun)
3-Bu şekilde öğreneceksen ilk önce kendine uygun bir anime bul kötü bir anime ile başlarsan Soğursun ve bir süre sonra bırakırsın biraz araştırıp kendine en uygun Dünya classiclerini izliyebilirsin Örnek: Naruto/Stage Gate/Jujutsu Kaisen vs.(Animelere karşı Ön yargılı olma Kaptan Tsubasa/Doraemon/Beyblade/Bakugan gibi çocukluk filimleride Animedir.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Kerim Efe Aygüner
Bende ilk ing başladığım zamanlar İngilizce alt yazılı türkçe dublaj veya Türkçe altyazılı İngilizce dublaj film İzle Diyolardı genelde ve şahsen benim hiç işimi yaramıyordu Sonra 11.Sınfta falan Anime İzlemeye Başlamıştım türkçe altyazılı Sonra İzlicek güzel TR Altyazısı olan anime kalmıyınca İngilizce Alt Yazılı animeler daha fazla olduğu için bende Japon dublaj İngilizce Alt yazılı animeler izlemeye başladım O zaman İngilizcem kötü olduğu için ve TR Altyazı ve dublaj olmadığı için çeviri vs. kullanıp her Seferinde çeviriyodum bir süre sonra gerek Kelimeler gerek Cümleler Hep Aklım'da Kaldı ve 1 Ay sonra falan Artık çeviri Kullanmamaya başladım Artık ne dediğini Çok rahat TR Alt yazı okuyomuş gibi anlamaya başladım ve Nerdeyse 0 İngilizcem vardı Ama şuan çok rahat bir şekilde İngilizce konuşabiliyorum şuan 12.Sınıfım ve hayla İngilizce Altyazılı anime izliyorum yani artık İngilizcemi Geliştirmek için değilde Sevdiğim için izliyorum ama yinede bu sayede İngilizceyi unutmuyorum

Not:
1-Senin belli bir düzeyde İngilizcen olduğu için Her seferinde benim gibi çeviri kullanmasıın hatta çok az kullanırsın büyük ihtimal Animeden animeye değişiyor Dilin ağırlığı
2-Normal sağlıklı bir insanın B12'si en az 800 falan iken benimki 240 Yani buna rağmen unutmuyosam kesinlikle işe yarıyo demektir şahsen en etkili yöntem (B12 Ne kadar düşükse o kadar unutkan olursun)
3-Bu şekilde öğreneceksen ilk önce kendine uygun bir anime bul kötü bir anime ile başlarsan Soğursun ve bir süre sonra bırakırsın biraz araştırıp kendine en uygun Dünya classiclerini izliyebilirsin Örnek: Naruto/Stage Gate/Jujutsu Kaisen vs.(Animelere karşı Ön yargılı olma Kaptan Tsubasa/Doraemon/Beyblade/Bakugan gibi çocukluk filimleride Animedir.)
Denerim teşekkürler

Top Bottom