Neler Yeni

İnşaat Mühendisliği Öğrencisi'nin soruları

Zorbey1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Mehmet Efe Sarıyar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun pcleri ve PSU
Merhabalar ben 1. sınıf bir inşaat mühendisliği öğrencisiyim. Öncelikle kendimden bahsedeyim, yks'de ortalama bir sonuç elde edince son sıradan yanlış tercih sonucu inşaat mühendisliğine (medeniyet üni'ye) yerleştim ve istemediğim bir meslek ve oldukça da bilgisiz biriyim meslek konusunda. Bir kaç soru sormak istiyorum, beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.

1- İnşaat Mühendisleri maaşları ne aralıkta?
2- İş imkanları çalışma şartları nasıl?
3- Bir yakınım iş için haftada 2 gün dışı evden demişti doğru mu?
4- Sizce seneye yani 2025-2026'da okulu dondurup diş hekimliği gibi bir mesleğe hazırlansam çok mu şey kaybetmiş olurum? İçim içimi yiyor çünkü ne yapacağıma karar veremiyorum ve gelecekte istediğim meslek bu değil ancak ne istediğimi de bilmiyorum.

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

HayranAga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
Kral ben insaat muhendisi degilim 12yim ama sahsen ya uniye tekrar hazirlanirim sinava yada tekrar hazirlanirim sevmedigin isi yapmak senin icin iyi olmaz ki duydugum kadariyla bu insaattir makinedir bunlarin sinavlarida baya hard oluyomus sahsen bence verdigin karari gozden gecir abi
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 yil mezuna kalmis gibi dusun kendini bole

Zorbey1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Mehmet Efe Sarıyar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun pcleri ve PSU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral ben insaat muhendisi degilim 12yim ama sahsen ya uniye tekrar hazirlanirim sinava yada tekrar hazirlanirim sevmedigin isi yapmak senin icin iyi olmaz ki duydugum kadariyla bu insaattir makinedir bunlarin sinavlarida baya hard oluyomus sahsen bence verdigin karari gozden gecir abi

Kankam kaybediceğim yıldan biraz evet endişeliyim bunun yanı sıra bir de gördüğümüz ileri seviye matematik ve fizik. Bu dersler cidden de zor yalan yok. İnşaat 4 temel mühendislikten biri ve en zorlarından makine elektrikten sonra diye biliyorum ben de

ve karar olarak da burayı seçmedim biraz az araştırmanın kurbanı oldum ben bu üniyi 130k diye yazdım 130 en yüksek giren kişiymiş 180den alıyomuş ben mezuna kalmayı deniyordum tercih yaparak aslıdna 140k yaptım yks'de.

HayranAga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
Kankam kaybediceğim yıldan biraz evet endişeliyim bunun yanı sıra bir de gördüğümüz ileri seviye matematik ve fizik. Bu dersler cidden de zor yalan yok. İnşaat 4 temel mühendislikten biri ve en zorlarından makine elektrikten sonra diye biliyorum ben de

ve karar olarak da burayı seçmedim biraz az araştırmanın kurbanı oldum ben bu üniyi 130k diye yazdım 130 en yüksek giren kişiymiş 180den alıyomuş ben mezuna kalmayı deniyordum tercih yaparak aslıdna 140k yaptım yks'de.
Kral valla bak insaat nerde dis nerde biri biyoloji digeri fizik ben senin yerinde olsam ki psikolojini ben her ne kadar senin yerine kendimi koysamda bilemem ama madem bu kadar pismansin onunde hala vakit var 180k yaptigina gore azda olsa temel var demektir sahsen giderdim adam gibi derslerimi calisirdim kazanmaya calisirdim dis hekimligi he diyosanki bu isin donusu yok zorla okuyacan insaat muhendisliginin maaslarini sormussun mesela bence yaptigin isi sıkılmadan yapabiliyor olman lazim ki 2. Faktor para olmali saygilar

He bide kaybedecegin yildan endiselisin okey falanda zaten kaybetmisin ben sana net soyluyom 1 kere sinifta kalacan illa ordada 1 yil gider her turlu he nerden biliyom 1 yil kalacagini benim sosyal medya ve cevreden gordugum kadariyla bu meslekleri secenler cokta oyle hemen bitirebilenler degil yauv

Ben 12 yim bu arada tavsiyelerime uyup uymamak sana kalmis yasi kucuk maldir ayagi da yapabilirsin bende halimin farkindayim ama icraat yok peehh

Zorbey1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Mehmet Efe Sarıyar
İlgilendiği Kategoriler
Oyun pcleri ve PSU
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral valla bak insaat nerde dis nerde biri biyoloji digeri fizik ben senin yerinde olsam ki psikolojini ben her ne kadar senin yerine kendimi koysamda bilemem ama madem bu kadar pismansin onunde hala vakit var 180k yaptigina gore azda olsa temel var demektir sahsen giderdim adam gibi derslerimi calisirdim kazanmaya calisirdim dis hekimligi he diyosanki bu isin donusu yok zorla okuyacan insaat muhendisliginin maaslarini sormussun mesela bence yaptigin isi sıkılmadan yapabiliyor olman lazim ki 2. Faktor para olmali saygilar

He bide kaybedecegin yildan endiselisin okey falanda zaten kaybetmisin ben sana net soyluyom 1 kere sinifta kalacan illa ordada 1 yil gider her turlu he nerden biliyom 1 yil kalacagini benim sosyal medya ve cevreden gordugum kadariyla bu meslekleri secenler cokta oyle hemen bitirebilenler degil yauv

Ben 12 yim bu arada tavsiyelerime uyup uymamak sana kalmis yasi kucuk maldir ayagi da yapabilirsin bende halimin farkindayim ama icraat yok peehh
140k yaptım ve evet temelim var cidden iş olarak paraya bakmak lazım galiba

HayranAga

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Emirhan
140k yaptım ve evet temelim var cidden iş olarak paraya bakmak lazım galiba
140k gayet iyi aga bence 800k ile mezuna biraksan derim senin is sanayi ama sen tam ortadasij duzeltcem dersen duzelir ben insaat muh olcam dwrsen ordsn gidersin

Top Bottom