İnsanlar yeni şeylere neden bu kadar önyargılı?

bugraaykac

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
578
Bir şey farkettim çoğu insan yeni çıkan şeylere önyargılı yaklaşıyor. Mesela yeni çıkan müzikleri pek de sevmiyorlar aslında bazı yeni müzikler var aslında. Çizgi diziler mesela 2019'dan sonra çıkan çizgi diziler de önyargılılar ben yeni nesil çizgi dizilerin o kadar kötü olmadığını söyleyince eski fotoğrafımı alıp dalga geçmişlerdi Facebook'ta. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim düşüncem yeni şeylere asla önyargı yaklaşmamak lazım.

Yeni fikirlere de ön yargılılar. Herkes için durumlar değişebiliyor, bunu düşünmeden yazıyorlar veya konuşuyorlar. Hem toplumun ayrışması hem mizah adı altında konuların farklı yerlere çekilmesi hem de medyatik içerikler etkiliyor bazı kişileri.

Bir şey farkettim çoğu insan yeni çıkan şeylere önyargılı yaklaşıyor. Mesela yeni çıkan müzikleri pek de sevmiyorlar aslında bazı yeni müzikler var aslında. Çizgi diziler mesela 2019'dan sonra çıkan çizgi diziler de önyargılılar ben yeni nesil çizgi dizilerin o kadar kötü olmadığını söyleyince eski fotoğrafımı alıp dalga geçmişlerdi Facebook'ta. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim düşüncem yeni şeylere asla önyargı yaklaşmamak lazım.
Çizgi dizi dedin huzurlu çizgi film izledim günler geldi aklıma çok özlüyorum.

biz de yeni şeyler denemek felan yok hep alıştığımız için

İnsanın doğası önyargı insanin yapısında var yapacak bir şey yok. Takma dalga geçmeye çalışanları Bi süre sonra bırakırlar sen takınca daha çok üstüne gelirler

İnsan bilmediği şeyden korkar buda binevi o mantıkta

İnsanlar olarak eskiyi övme yönelimimiz olduğunu düşünüyorum. "Her şeyin eskisi daha iyidi." Şeklinde. İşte örnek olarak Minecraft'dan örnek vereyim. 1.8.X'dan sonra bozdu derler. Sonra 1.16.X'den sonra bozdu derler. Sonra 1.19.X bu böyle ilerleyen zamanlarda değişecek. Üreticiler yeniye ilerleselerde biz hep eskileri öveceğiz.

biz de yeni şeyler denemek felan yok hep alıştığımız için
Otp master im diyememis yeni şey yok demis
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnsanlar olarak eskiyi övme yönelimimiz olduğunu düşünüyorum. "Her şeyin eskisi daha iyidi." Şeklinde. İşte örnek olarak Minecraft'dan örnek vereyim. 1.8.X'dan sonra bozdu derler. Sonra 1.16.X'den sonra bozdu derler. Sonra 1.19.X bu böyle ilerleyen zamanlarda değişecek. Üreticiler yeniye ilerleselerde biz hep eskileri öveceğiz.
MC fln bilmemde insanlar bozuldu ama...

Yalnız şaka maka 1.8'de bir sürü şey gelmişti. O sürümden itibaren Minecraft'a renk gelmişti adeta.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,583
Üyeler
173,998
Son üye
omrxedOmer
Geri