Neler Yeni

İntel İşlemciye OC Yapmak

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 5 yıl önce aldığım bir bilgisayarıma günümüz şartlarına çok az da olsa uyum sağlaması adına ekran kartı değişikliği, ram desteği vs. yaptım. Şuan elimde bulunan sistem; i5-3470 işlemci, 12GB DDR3 ram, RX570 4GB ekran kartı. Sormak istediğim soru tam olarak şu. Fivem gibi işlemciye öncelik veren oyunlarda haritanın yüklenmemesi gibi durumlarla karşılaşıyorum. Bir süre sistemime ekstra birşeyler alamıycam. Elimde bulunan işlemciye çok da fazla yormamak şartıyla nasıl bir OC yapabilirim? Bilgisi olan nasıl yapabileceğimi de açıklayabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık 5 yıl önce aldığım bir bilgisayarıma günümüz şartlarına çok az da olsa uyum sağlaması adına ekran kartı değişikliği, ram desteği vs. yaptım. Şuan elimde bulunan sistem; i5-3470 işlemci, 12GB DDR3 ram, RX570 4GB ekran kartı. Sormak istediğim soru tam olarak şu. Fivem gibi işlemciye öncelik veren oyunlarda haritanın yüklenmemesi gibi durumlarla karşılaşıyorum. Bir süre sistemime ekstra birşeyler alamıycam. Elimde bulunan işlemciye çok da fazla yormamak şartıyla nasıl bir OC yapabilirim? Bilgisi olan nasıl yapabileceğimi de açıklayabilirse çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Haritaların yüklenmesi daha çok SSD ile ilgili işlemciye önem veren oyun demek oyun içindeki fps değeriyle alakalı.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım, peki bu oyunda map yüklenmeme sorununu nasıl çözebilirim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haritaların yüklenmesi daha çok SSD ile ilgili işlemciye önem veren oyun demek oyun içindeki fps değeriyle alakalı.
FPS Değerlerim 40'ın altına inmiyor.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Intel'de AMD'deki gibi her CPU'nun çarpan kilitleri açık değil hocam. Intel'de sadece K ve KF ibaresi olan işlemcilere Overclock yapılabiliyor. Hayırlı akşamlar ^^

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

5400 RPM HDD varsa normal.

7200 RPM HDD veya SSD al.

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36

Map'in yüklenmemesi HDD'den kaynaklıdır muhtmelen. Eğer 5400RPM olan bir HDD'yi kullanıyorsan normal yani.

Intel işlemcilerde, sadece sonunda 'K' - 'KF' ibaresi olan modellere OC yapabilirsin. 3470, OC yapılamaz.

ImPencıl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
Umut Zorlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sanırım 7200RPM. Bu durumda ne yapmam lazım ?

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    59.9 KB · Hit: 45
Top Bottom