Neler Yeni

Intel laptop undervolt ile ilgili sorun

Mithril

80+ Silver
İmzamdaki laptopa undervolt yapmaya çalışıyorum ve biosdan maalesef sadece 80 mv undervolt yapmama izin veriyor ve intel extreme tuning utility den undervolt yapmaya çalıştığımda bayağı bir undervolt oluyor ama performansda getirisi çok az oluyor 200mv yapsam bile, acaba intelin uygulaması gerçekten çalışmıyormu yoksa bir problemmi var?
@HacıSOFU
1744913296231.png

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,660
İsim
Hacı
İmzamdaki laptopa undervolt yapmaya çalışıyorum ve biosdan maalesef sadece 80 mv undervolt yapmama izin veriyor ve intel extreme tuning utility den undervolt yapmaya çalıştığımda bayağı bir undervolt oluyor ama performansda getirisi çok az oluyor 200mv yapsam bile, acaba intelin uygulaması gerçekten çalışmıyormu yoksa bir problemmi var?
@HacıSOFU
Alıntıyı görüntüle
Çalışmıyor olabilir.
VOLTAJLARINI UV YAMADAN VE YAPTIKTAN SONRA HWİNFO64 İLE KONTROL EDER MİSİN.

Mithril

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çalışmıyor olabilir.
gözüküyor hocam yaptığım undervoltlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çalışmıyor olabilir.
değerleri biraz abartmaya başlayınca masaüstünde bile mavi ekran yiyorum şuan, sanırım çalışıyor ama performans getirisi beklediğimden çok daha az oldu.

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,660
İsim
Hacı
gözüküyor hocam yaptığım undervoltlar.

değerleri biraz abartmaya başlayınca masaüstünde bile mavi ekran yiyorum şuan, sanırım çalışıyor ama performans getirisi beklediğimden çok daha az oldu.
Perfomans getirisi ahım şahım olmaz zaten OVERCLOK YAPMIYORSUN....

Sıcaklıkların düşer sıcaklık.

Mithril

80+ Silver
Perfomans getirisi ahım şahım olmaz zaten OVERCLOK YAPMIYORSUN....

Sıcaklıkların düşer sıcaklık.
1744915446344.jpeg

170mv ile bu şekilde. stok hali ise altta.
1744915481030.jpeg

hocam processor cache voltage offset çok önemlimi acaba? çünkü 50mv de bile mavi ekran yiyuorum.

PNSHER

80+ Bronze
@HacıSOFU
Alıntıyı görüntüle
Çok fazla performans getirisi olmaz ama sıcaklıklar gözle görülür şekilde düşer. 11.nesil ve öncesinde baağı performans artışı da oluyordu.

Mithril

80+ Silver
Çok fazla performans getirisi olmaz ama sıcaklıklar gözle görülür şekilde düşer. 11.nesil ve öncesinde baağı performans artışı da oluyordu.
Şimdilik 185mv tüm çekirdeklere yeterli gibi geldi, stabilite testi bitince oyunlarda deneyeceğim umarım gözle görülür bir düşüş olur. Hocam acaba intel undervolt dan anlıyormusunuz?processor cache voltage offset e undervolt yapmanın bir yararı varmı ? Çünkü eğer bu dediğim şeye undervolt yapmazsam çekirdeklerin hepsini 200mv nin üstünde uv yapabiliyorum.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,660
İsim
Hacı
Şimdilik 185mv tüm çekirdeklere yeterli gibi geldi, stabilite testi bitince oyunlarda deneyeceğim umarım gözle görülür bir düşüş olur. Hocam acaba intel undervolt dan anlıyormusunuz?processor cache voltage offset e undervolt yapmanın bir yararı varmı ? Çünkü eğer bu dediğim şeye undervolt yapmazsam çekirdeklerin hepsini 200mv nin üstünde uv yapabiliyorum.
Cache ne bana açıklar mısın?

Mithril

80+ Silver

PNSHER

80+ Bronze
Hocam her işlemcide uv değeri değişiyor o yüzden doğrudan yardımcı olamam. İnternette aynı işlemciye yapılan uv değerlerine bakıp aynılarını uygulayabilirsiniz. Bayağıdır intel kullanmıyorum en son 11800H işlemciye uv yapmıştım.

Mithril

80+ Silver
Hocam her işlemcide uv değeri değişiyor o yüzden doğrudan yardımcı olamam. İnternette aynı işlemciye yapılan uv değerlerine bakıp aynılarını uygulayabilirsiniz. Bayağıdır intel kullanmıyorum en son 11800H işlemciye uv yapmıştım.
İnternette aynı işlemcili asus scar 16 nın testleri var ve tamamen aynı ayarları yapmama rağmen aynı değerleri alamıyorum, sanırım silikon farkından dolayı.

Top Bottom