Neler Yeni

İntel turbo boost hız arttırmıyor.

dalpirin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Alperen Dal
onları yapmıştım hız yine tek çekirdek 4 sabitti ve sıcaklık 53 dereceydi, diğer 10400f'lerden 15-20 puan oda sapmalardan dolayı diye düşünüyorum yüksek puan çıkarmıştı.
Anakartın güç limiti sınırlaması izin verdiği kadar turbo boost moduna geçiyor olabilir. Burada önemli farktör soğutma ve anakartın güç veriyolu kalitesi yoksa intel core i5-10400F'in 4.3 ghz leri zorlaması gerekli

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
i5-10400F işlemci ve işlemcinin kurulu olduğu MSI B460M Mortar anakarta sahibim. İşlemcinin temel frekansı 2.90 GHz fakat turbo boost ile 4.30 GHz yazıyor bu hızın tek çekirdeğe uygulandığını biliyorum, ilk çekirdek 4.30 diğerleri ise 4.00 GHz çıkıyor boost ile. Fakat benim tüm çekirdekler maksimum 4.00 GHz oluyor. Bu normalde turbo boost tek çekirdeği boostlayabildiği kadar boostlar diğerlerini daha düşük değerde hız aşırtır veya boostun tüm çekirdekleri hızlandırmasını isterseniz birini 4.30 diğerlerini 4.00 GHz yapmaktansa hepsini 4.10 - 4.20 GHz de yapabilir. İntel turbo boost ile ilgili bildiklerim bunlar ama benim işlemcide tüm çekirdekler intel turbo boost devreye girdiğinde 4.00 GHz de kalıyor maksimum bunun nedeni nedir? Bu arada K serisi işlemcimin işlemcime overclock yapamayacağımı biliyorum ama bu sorun Z serisi chipsetli bir anakartım olmadığından mı kaynaklanıyor onu bilmiyorum, sonuçta intel bir bilgi vermişse bu tüm chipsetli anakartlarda uygulanmalı zaten ram hızları konusunda kısıtlama uygulamış zorla Z serisi aldırmaya çalışıyor bundaki sorun nedir peki?
İntelin kuralı bu. Sistem sadece 1 çekirdeği kullanırken 4.3GHz görebilirsin ki bu hiçbir oyunda olmaz. Oyunlar genelde 6 çekirdeğin hepsini kullanır ve bu yüzden 6 çekirdek de 6 çekirdek aktifken çıkabildiği en yüksek hız olan 4GHz de çalışır.

İntelin pazarlama hilesi tamamen. İşlemcinin gerçek hayatta kullanabileceğin Turbo hızı 4GHz. En tepe seviye anakartı da alsan böyle oluyor anakartla alakalı değil.

kaangms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Kaan Gümüş
Aynen hocam burada en önemli faktör sıcaklık ve güç limiti gerisi biraz hikaye. Sıcaklığınızda sorun yok ama güç limitinin izin verdiği ölçüde maks 4 e çıkabiliyor demekki. 11 veya 12.nesillerde olduğu gibi güç limiti kaldırma muhabbeti olsaydı 4.3 lere çıkabilirdi. Son olarak cinebench r20 veya r23 te tek çekirdek testi yaparak aynı zamanda coretemp programından takip edebilirsiniz o kesin sonucu verir. Puanınızı da diğer 10400f lerke kıyaslarsıız
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum İntelin kendi programıyla test yaptığımda 86Watt 'a kadar çıktığını gördüm ve All Core 4.15 -4.22 arası görev yöneticisidne gözüküyordu.

Anakartım:MSİ B460m Bazooka

Dahası  
Reaksiyon skoru
179
İsim
samet
Bende aynı işlemciyi kullanıyorum İntelin kendi programıyla test yaptığımda 86Watt 'a kadar çıktığını gördüm ve All Core 4.15 -4.22 arası görev yöneticisidne gözüküyordu.

Anakartım:MSİ B460m Bazooka
Power limit kaldırma 10. Nesilde varsa bilmiyorum

Armi3067

80+ Bronze
Hocam dün anlık olarak ve saçma bir programda tüm çekirdekleri ilk defa 4.10GHz de gördüm, ekran kartıma uv ve oc yapıyordum, furmark'ta stabilite testi yaparken msi afterburner açık kalmıştı ve tüm çekirdeklerin o testte 4.10GHz olduğunu gördüm onun dışında zaten ne öncesinde ne de sonrasında o hızları gördü maksimum 4GHz. İntelin kendi programının ismi nedir acaba?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam dün anlık olarak ve saçma bir programda tüm çekirdekleri ilk defa 4.10GHz de gördüm, ekran kartıma uv ve oc yapıyordum, furmark'ta stabilite testi yaparken msi afterburner açık kalmıştı ve tüm çekirdeklerin o testte 4.10GHz olduğunu gördüm onun dışında zaten ne öncesinde ne de sonrasında o hızları gördü maksimum 4GHz. İntelin kendi programının ismi nedir acaba?
Anakartım:MSİ B460m Mortar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,160
Üyeler
159,457
Son üye
kaluscusan
Top Bottom