i5-10400F işlemci ve işlemcinin kurulu olduğu MSI B460M Mortar anakarta sahibim. İşlemcinin temel frekansı 2.90 GHz fakat turbo boost ile 4.30 GHz yazıyor bu hızın tek çekirdeğe uygulandığını biliyorum, ilk çekirdek 4.30 diğerleri ise 4.00 GHz çıkıyor boost ile. Fakat benim tüm çekirdekler maksimum 4.00 GHz oluyor. Bu normalde turbo boost tek çekirdeği boostlayabildiği kadar boostlar diğerlerini daha düşük değerde hız aşırtır veya boostun tüm çekirdekleri hızlandırmasını isterseniz birini 4.30 diğerlerini 4.00 GHz yapmaktansa hepsini 4.10 - 4.20 GHz de yapabilir. İntel turbo boost ile ilgili bildiklerim bunlar ama benim işlemcide tüm çekirdekler intel turbo boost devreye girdiğinde 4.00 GHz de kalıyor maksimum bunun nedeni nedir? Bu arada K serisi işlemcimin işlemcime overclock yapamayacağımı biliyorum ama bu sorun Z serisi chipsetli bir anakartım olmadığından mı kaynaklanıyor onu bilmiyorum, sonuçta intel bir bilgi vermişse bu tüm chipsetli anakartlarda uygulanmalı zaten ram hızları konusunda kısıtlama uygulamış zorla Z serisi aldırmaya çalışıyor bundaki sorun nedir peki?