Neler Yeni

İnternet download hızım 8mbps'yi geçmiyor.

fpnlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
Merhaba arkadaşlar forumda ilk defa yazı yazacağım eğer yanlışım varsa şimdiden özür dilerim.
İnternetim 24 Mbps download ve yaklaşık 5mb upload veriyor.Wifi üzerinden telefon ve laptoptan test yaptım gayet iyi değerler hiçbir sorun yok.Ancak kendi kullandığım masaüstü bilgisayarımda LAN kablosu üzerinden sağlamış olduğum bağlantıda download hızı 8mbps'yi geçmiyor upload hızı ise normal.İSS'nin verdiği Cat6 kabloyu kullanıyorum.Test yaptığım site aynı hepsinde speedtest diye bir site.Sorunun anakartım üzerindeki rj45 lan girişinde olabiliceğini düşünüp Gigabyte sitesinden en son sürüm olan 2018 sürümünü indirip bilgisayarı yeniden başlattım ama hala aynı sorunla karşı karşıyayım.Yardım edebilirseniz çok sevinirim.
Herkese iyi,sağlıklı günler.

Ekler

• speedtst.PNG
    speedtst.PNG
    28.7 KB · Hit: 40

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
PC için bir sınırlama var gibi duruyor. İlk olarak modemi resetleyin iğne ile, kontrol edin sorun devam ediyorsa sistem yazılımlarından kaynaklı veya virüs bulaşmış olabilir.

fpnlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@ApRâ Modemi resetledim yazmadan önce deneme yanılma için sonuç aynı,acaba windowsu etkinleştirmek için kullanılan bir yazılım yüzünden olabilir mi?Hata verdiği için kmspico adlı bir programla etkinleştirmeyi denedim çünkü windowsu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Antivirus taramasi yapin
Lan kablosunu laptop'a takinca sonuc ayni mi
Laptopu aynı kabloyla denediğimde değerler gayet normal değerlerdi 24download/5upload olması gerektiği gibiydi.

fpnlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet bugün bilgisayarımı yeni açtım aklıma geldi bir speedtest yapayım dedim ve durumla karşılaştım @anonym0us

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Olabilir de olmayabilir de, bu tarz programları önermiyorum çünkü arka planda ne kurulduğu belli değil. 20-30 TL'ye OEM key bulabiliyorsunuz hiç kafa ağrıtmaya gerek yok crack programları ile.

Anakartınızın sitesinden LAN sürücüsü indirin ve sürücüyü kaldırın ve tekrardan bir kurulum yapmayı deneyin, önce indirmeyi unutamayın sonra internetsiz kalmayın :) Sorun devam ederse temiz bir kurulum ile deneyebilirsiniz.

Bu sorun daha önce yok ise sistem geri yükleme yapmayı deneyebilirsiniz, olmayan bir güne tabi aktif ise.

fpnlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
@ApRâ Evet haklısın o tür programları kullanmayı bende istemezdim ama alttaki etkinleştir yazısı uyuz edince youtube'da da karşıma ilk o çıkınca bi cahillik ettik :D teşekkür ederim önerin için deneyeceğim şimdi.

fpnlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Umut
Arkadaşlar kahkaha atıyorum ben böyle birşeyi nasıl unuturum ya :D
Sizlerden de özür dilerim vaktinizi çaldım.OperaGx adlı bir tarayıcı kullanıyorum bilgisayarım kasmasın diye network,ram ve cpu limiter seçeneklerini açmışım o yüzden hız azmış.
Belki benden başkasının da başına gelmiştir hala gülüyorum halime :D @ApRâ @anonym0us çok teşekkür ederim tekrardan ilgilendiğiniz için.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,617
İsim
Anon
Arkadaşlar kahkaha atıyorum ben böyle birşeyi nasıl unuturum ya :D
Sizlerden de özür dilerim vaktinizi çaldım.OperaGx adlı bir tarayıcı kullanıyorum bilgisayarım kasmasın diye network,ram ve cpu limiter seçeneklerini açmışım o yüzden hız azmış.
Belki benden başkasının da başına gelmiştir hala gülüyorum halime :D @ApRâ @anonym0us çok teşekkür ederim tekrardan ilgilendiğiniz için.
Raporlayip en iyi cevap secebilirsin
Rica ederiz iyi forumlar.

Top Bottom