İnternet hızının yarı yarıya düşmesi

AncRyx

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba Arkadaşlar, bu sorunla yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum. İnternet paketim 50 Mbps olmasına rağmen şu an yaklaşık 30 Mbps'nin üstüne çıkmıyor. Önceden bu sorunla hiç karşılaşmadım; yaklaşık 1-1,5 yıldır Türk Telekom kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda, gündemdeki olaylar yüzünden bant kısıtlaması olduğunu söylüyorlar. Ancak telefonumda hız testi yaptığımda istediğim sonucu alabiliyorum; bilgisayarda ise aşırı bir düşüklük mevcut. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekler

• 1743013193654.png
    1743013193654.png
    11.3 KB · Hit: 37
Merhaba Arkadaşlar, bu sorunla yaklaşık 1 haftadır uğraşıyorum. İnternet paketim 50 Mbps olmasına rağmen şu an yaklaşık 30 Mbps'nin üstüne çıkmıyor. Önceden bu sorunla hiç karşılaşmadım; yaklaşık 1-1,5 yıldır Türk Telekom kullanıyorum. Müşteri hizmetlerini aradığımda, gündemdeki olaylar yüzünden bant kısıtlaması olduğunu söylüyorlar. Ancak telefonumda hız testi yaptığımda istediğim sonucu alabiliyorum; bilgisayarda ise aşırı bir düşüklük mevcut. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
normal

İnternet hızı her modemde var mı bilmiyorum ama snr margin ayarı var o ayarı manuel olarak düşürerek hızını arttırabilirsin yükselterek de hızını azaltabilirsin ama margin ayarını çok düşürürsen internette kesilmeler başlar ve crc hatası almaya başlayabilirsin haberin olsun. Snr margin ayarı var ise modeme yazılım vs atmanıza gerek yok boş yorumları dikkate almayın.

Son düzenleme:
modeme root at

Masaüstü mü , laptop mu? Kablolu mu, kablosuz mu? Telefonda kablosuzda hız normalse; ayarlar değişmiş olabilir ya da kablonuzda bir sorun olabilir.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler kendi kendine düzeldi

Geri