Öneri İnternet iç tesisata cat6 kablonun muazzam etkisi

omerkursunn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
381
Merhabalar bir çoğumuz gibi bende internet sıkıntısı çekiyordum 6-7 sene TT kullandım hiçte memnun değildim sonra taki Süperonline a geçene kadar ilk önce 24mpbs lik paket aldım 5-6 ay sorunsuz kullandım ama internet kablom çok ince ve kötüydü neyse ben artık 13mpbs üstünü görememeye başladım 1.5ay durmadan her gün şikayet ettim çokta ilgilendiler en son TT ekibi geldiğinde iç tesisatı değiştirin bu kablo eskimiş ve kırık dediler ve cat6 tavsiye ettiler bizimkiler bu işe pek yanaşmadı yine düzelmez diye (paradan dolayı değil boş uğraş olarak gördüler) ama çalıştığım için param vardı bu işi ben devraldım ve elektrikçi getirttim oda bahane uydurdu cat6 döşerim ama iss ler bilerek sana hız vermiyor uğraşma dedi sonra bende bunla olmaz diyip başka elektrikçi getirttim 30 metre cat 6 almamı söyledi binadan direk daireme eksiz bir şekilde cat 6 yı eve getirttip bağlattım ve hızım kablosuz şekilde 22-23 mpbs arası almaya başladı uploadımda 5.50-6 arası olmaya başladı biraz çile çektim kimse uğraşmadı sonunda başardım tabi birde 225 tl verdim cat 6 kablo ve işçiliğe bilginiz olsun ve 1 haftayı geçti hızımda herhangi bir düşüş söz konusu değil size tavsiyem iss leri arayıp şikayet etmeden önce tesisatını kontrol ettirip ondan sonra şikayet etmeniz ben boşa 1.5 ay süperonline ı şikayet edip durdum (uzaktan ve kablosuz bağlanıyorum Archer T4u Plus 1300 Mbps Kablosuz Ağ Adaptörü bununla bağlanıyorum)altyapım vdsl 2 altyapısı yakında altyapımın desteklediği son hız 50mpbs e geçmeyi düşünüyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    15.1 KB · Hit: 52
Bu her zaman geçerli değil maalesef. Altyapın iyiyse işe yarar, altyapın kötüyse istersen Cat 8 kablo çek hiçbir etkisi olmuyor.

Bu her zaman geçerli değil maalesef. Altyapın iyiyse işe yarar, altyapın kötüyse istersen Cat 8 kablo çek hiçbir etkisi olmuyor.
vallahi benim verdiğim tavsiye çünkü cahillik edip suçu iss lere attım umarımda kimse bu sorunu yaşamaz bilerek hız düşürmeyi şuanlık mutluyum süperonline cidden ilgili ve cat 6 döşetince sorun yaşamadım belki tt kullanırken yapsaydım tt de bile kalırdım ama sanmıyorum o sıkıntılı kabloya rağmen süperonline tam hız verebildi tt 35mpbs pakette 10 u geçemiyordum demekki dediğin gibi bazıları bilerek düşürüyor

ttkom ekip gelip ölçüp bina dagıtım kutusuna kadar sorun yok dediyse bına ıçını kesın degışın :)

Geri