Neler Yeni

Yardım internet ping(gecikme)değeri nasıl düşürülür

Semihz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Semih

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Hiz testi yaptiktan sonra çıkan değerleri mi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet ama ovh.netten yaptığım ile turknetten yaptığım değişik çıkıyor
ne farklar var

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Hangi internet firması?
İp bana gonderirmisiniz?
Bufferbloat sorunu var sizde modem değiştirin. QoS aktif edin düzelir.
Bu kanıya nerden vardınız. Daha tracert falan atmadı arkadaş.

Semihz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Semih

etnetalw

80+ Bronze
Bu kanıya nerden vardınız. Daha tracert falan atmadı arkadaş.
Eğerki sunucu adminini biliyorsan. Test ip isteyebilirsin sunucunun. Sonra tracert atıp benimle paylaşırmısın.(Kişiden istedim sizen önce)
2. İsp hemen pingi düşüremez. Büyük ihtimale ip havuzu değişip pingi düşmüştür. Buda statik ip alırsa sürekli min pingi alcak demektir.

Semihz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Semih
Eğerki sunucu adminini biliyorsan. Test ip isteyebilirsin sunucunun. Sonra tracert atıp benimle paylaşırmısın.(Kişiden istedim sizen önce)
2. İsp hemen pingi düşüremez. Büyük ihtimale ip havuzu değişip pingi düşmüştür. Buda statik ip alırsa sürekli min pingi alcak demektir.
Sunucu admini derken modem arayüzü ne mi gireceğim, tracert nasıl atılıyor kusura bakmayın pek bilgim yok bu konularda aciklayabilirseniz sevinirim

etnetalw

80+ Bronze
Sunucu admini derken modem arayüzü ne mi gireceğim, tracert nasıl atılıyor kusura bakmayın pek bilgim yok bu konularda aciklayabilirseniz sevinirim
Cmd yonetici başlatınız.
Tracert yazıp yanına ip yi yazınız. Testi bizimle paylaşınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı ip i.
cmd yonetici başlatıp. ping -t sonuna ip ekleyip 20sn sonra ctrl c yapıp testi bitirin. bizimle paylaşın

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Türkiye üzerinde bir sunucunun ipside olur. Arkadaşın kafası karışmış. Anlattığınız şeyleri bende biliyorum ancak sorduğum şey bunun bufferbloat olduğu kanısına nereden vardınız.

etnetalw

80+ Bronze
Türkiye üzerinde bir sunucunun ipside olur. Arkadaşın kafası karışmış. Anlattığınız şeyleri bende biliyorum ancak sorduğum şey bunun bufferbloat olduğu kanısına nereden vardınız.
Eğerki. Bir veri karşı tarafa iletilirken. Arkada herhangi bir indirme yükleme yapılıyor ise. Modem yükü kaldıramayıp dengesiz veri iletimi yaşatmaktadır. Bunun sebebi Modemin otomatik qos yapaması veya bufferbloat olmasıdır. 2 Türlü çözüm vardır ya QoS yapacak veya. Modem değişikliğine gidicek.
Bufferbloat olmaz ise. Üst üstüne veri akışındaa herhangi bir paket kaybı hız kaybı yaşanmaz.
Ping dalgalanması için bunu soyledim. Eğerki. Ping yüksek ama ping sabit ise. Bunun sebelerinden 1 tane firmanın routinginden kaynaklıdır. Veya Kendi bolgresinde firmanın verebilceği en iyi değer odur.

Top Bottom