İnternetim neden bu kadar kötü?

Reaksiyon skoru
70
Merhabalar türk telekom kullanıcısıyım ve internetim 16 Mbps olması gerekiyor ancak 30 40 saniye böyle duruyor sonrasında 1000 2000ms fırlıyor telefonları çıkarsam dahi böyle artık gerçekten çok sıkıldım oturduğum yerde daha iyi bir seçenek yok varsa bile inanılmaz pahalı insanlar 100 mbps'yi 80 90tlye bulurken ben burda 60tlye dünyanın en yavaş 16 mbps'ini alıyorum interneti stabil hale nasıl getirebilirim daha iyi performans nasıl alabilirim bilmiyorum (kabloyla bağlıyım driverlerim güncel) modeme reset at düzelir gibisinden yorum yapmayın gereken herşeyi denedim donanımsal bir problemim yok herşeyi kontrol ettim bir uygulama önerisi veya yapılabilecek bir şey var mı öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Altyapı kaliteniz veya bina içi kablolar kötü olabilir

Altyapınıza bakın. VDSL varsa başka firmaya geçebilirsiniz sözleşmeniz bitince.

Altyapı kaliteniz veya bina içi kablolar kötü olabilir
Kablolamada herhangi bir sıkıntı yok en iyisini yaptırdık geçen sene olabilecek en kaliteli kablolardan kullanıldı.Firmayla ilgili bir problem olması yönünde şüphem.

Altyapınıza bakın. VDSL varsa başka firmaya geçebilirsiniz sözleşmeniz bitince.
Başka firmaya geçmek için ayrıca paralar ödenmesi gerekiyor (sözleşme dahil değil) ayrıca modem vs. alınması gerekiyor ve ayrı bir kablolama yapılması isteniyor ve bunu firma bize ödettiriyor yani başka bir seçeneğim şuanki şartlar için yok yapabileceğim herhangi başka bir şey yok mu mesela ufak ayarlar biraz stabil hale getirecek?

Kanak sayısı bana göre baya etkiliyor. Mesela bende kanal sayısı otomatikteydi 6. kanala aldım ve 2 diş zor çeken yerde 4 diş çekmeye başladı ve hızı da arttı

Geri