Neler Yeni

İphone Garantiden Başka Bir Cihaz Gönderdi

Hsnctnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hasan Çetin
Selam dostlar Iphone 13 Pro Max kullanıcısıyım. telefonu Şarja takmıştım(%25 civarı şarjı vardı ve orijinal adaptör ve şarj kablosu kullanıyorum haricinde başka bir şekilde şarj etmedim ) ve 1-2 saat sonra baktığımda cihaz komple kapanmıştı ve açılmıyordu. Garantiye gönderdim süreçte Kvk'da yaklaşık 8-9 gün işlem bekledi ve detaylı incelenmek üzere Apple Onarım Merkezine gönderildi diye bir mesaj geldi. Yaklaşık bir 7-8 gün sonra da cihazı tekrar bana gönderdiler ve Arka sistemi'nin değiştiğini söylediler. Ancak bir süre kullandıktan sonra Ayarlar > Apple Kimliğine girdiğimde icloud hesabımın 2 cihazda açık olduğunu farkettim(Fotoğraf ekleyeceğim). Ayrıca cihazın IMEI numarasının benim telefonuma ait IMEI ile uyuşmadığını farkettim. Sizce bu durum normal mi yoksa anormal bir durum mu. Bilen dostlarım yardımcı olursa çok sevinirim, herkese iyi forumlar. (Dipnot: Model numarası N haarfi ile başlıyor ve galerimdeki tüm videolar internete bağlanmadan oynatılmıyor)

Ekler

• 34f2a76e-c6f0-4631-ba43-bc1aff20d3bb.jpg
    34f2a76e-c6f0-4631-ba43-bc1aff20d3bb.jpg
    105.2 KB · Hit: 107
  • f7f05136-422f-4640-b85f-3494db427593.jpg
    f7f05136-422f-4640-b85f-3494db427593.jpg
    98.8 KB · Hit: 105

quejy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
halil

arifdgc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Arif Dağcı
Selam dostlar Iphone 13 Pro Max kullanıcısıyım. telefonu Şarja takmıştım(%25 civarı şarjı vardı ve orijinal adaptör ve şarj kablosu kullanıyorum haricinde başka bir şekilde şarj etmedim ) ve 1-2 saat sonra baktığımda cihaz komple kapanmıştı ve açılmıyordu. Garantiye gönderdim süreçte Kvk'da yaklaşık 8-9 gün işlem bekledi ve detaylı incelenmek üzere Apple Onarım Merkezine gönderildi diye bir mesaj geldi. Yaklaşık bir 7-8 gün sonra da cihazı tekrar bana gönderdiler ve Arka sistemi'nin değiştiğini söylediler. Ancak bir süre kullandıktan sonra Ayarlar > Apple Kimliğine girdiğimde icloud hesabımın 2 cihazda açık olduğunu farkettim(Fotoğraf ekleyeceğim). Ayrıca cihazın IMEI numarasının benim telefonuma ait IMEI ile uyuşmadığını farkettim. Sizce bu durum normal mi yoksa anormal bir durum mu. Bilen dostlarım yardımcı olursa çok sevinirim, herkese iyi forumlar. (Dipnot: Model numarası N haarfi ile başlıyor ve galerimdeki tüm videolar internete bağlanmadan oynatılmıyor)
Bende böyle yazmıyor hocam tek cihaz var sizin olmayan cihazın üstüne tıklayıp imeısini karşılaştırın sizin cihazla.

Hsnctnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hasan Çetin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende böyle yazmıyor hocam tek cihaz var sizin olmayan cihazın üstüne tıklayıp imeısini karşılaştırın sizin cihazla.
Karşılaştırdım farklı model numarası ve IMEI var sanırım iki farklı cihaz olmuş oluyor bu durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu normal, tüm iphonelerde var diye biliyorum. benimki 6s xd
:DDD

Mert

80+ Silver
IMEI farklıysa tartışacak bir şey yok, cihaz değişmiş.

Hsnctnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hasan Çetin
IMEI farklıysa tartışacak bir şey yok, cihaz değişmiş.
İşte sorun burada başlıyor bana verilen bilgide bir parçanın değiştiği söylendi. Ama cihazımı değiştirmişler.

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
Enes Demirok
Apple, telefonda bir problem varsa bunu paylaşmayı seven bir firma değil. Yalan bile söyler, sorununun ne olduğunu söylemez. Telefon değişmiştir.

Mert

80+ Silver
İşte sorun burada başlıyor bana verilen bilgide bir parçanın değiştiği söylendi. Ama cihazımı değiştirmişler.
KVK için çok şaşırtıcı değil. Apple ile iletişime geçin, destek olurlar. Apple Store gitme şansınız varsa hiç vakit kaybetmeyin zaten.

Hsnctnn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Hasan Çetin
KVK için çok şaşırtıcı değil. Apple ile iletişime geçin, destek olurlar. Apple Store gitme şansınız varsa hiç vakit kaybetmeyin zaten.
Hocam askeri personelim ve dış karakolda çalışıyorum :) Apple store'a gitmem pek mümkünb değil ama mail üzerinden konuyu anlatsam acaba yardımcı olurlar mı?

Apple, telefonda bir problem varsa bunu paylaşmayı seven bir firma değil. Yalan bile söyler, sorununun ne olduğunu söylemez. Telefon değişmiştir.
Gerçekten dediğiniz gibi hocam ama yeniliyorsan bile müşterine doğruyu söyle bana başka bir cihazı benim cihazım diye verdiler. Diğer cihazımda anlık bozulduğu için bütün bilgilerim içinde olarak garantiye gitti. Umarım silmişlerdir :)

LORN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
646
İsim
Enes Demirok
Hocam askeri personelim ve dış karakolda çalışıyorum :) Apple store'a gitmem pek mümkünb değil ama mail üzerinden konuyu anlatsam acaba yardımcı olurlar mı?

Gerçekten dediğiniz gibi hocam ama yeniliyorsan bile müşterine doğruyu söyle bana başka bir cihazı benim cihazım diye verdiler. Diğer cihazımda anlık bozulduğu için bütün bilgilerim içinde olarak garantiye gitti. Umarım silmişlerdir :)
Telefonunuzu göndermeden önce başka bir telefondan icloud hesabınıza girip iphone’umu bul uygulamasını falan kapatmanızı ve hesaptan telefonu kaldırmanızı istediler mi?

Apple Destek uygulamasını kurun. Oradan telefonunuzu seçip, bir sorun yaratın. Belli bir saat için geri aranmak isteyin uygulamadan ve durumu anlatın.

Telefonda herhangi bir problem yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz ama iletişim kurmak istiyorsanız en hızlı yol geri aranmak. Çok hızlı dönüyorlar.

Ve birdahakine bir problem olursa direkt apple’a götürmeye çalışın. Kvk gibi yerler size iade veya değişim için belge vermekle yükümlüler onlar pek tamir yapmaz. Verdiğiniz telefonu apple’a gönderir. Apple dışında kimse cihazın içini açamaz.

Mert

80+ Silver

Telefon ile Apple Destek'e bildirim oluşturun. Konuya dair kayıt mutlaka direkt Apple üzerinden oluşsun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,628
Üyeler
159,646
Son üye
mertk07
Top Bottom