FatihBayKıyak
80+
- Reaksiyon skoru
- 34
0 aldım monitörü sorun olmaz mıIşık sızması var. Çözümü yok, aslında var ama çok uğraştırıcı.
Tek monitörde olan bir şey değil. Senin monitöründe hata yok, tüm o model monitörler öyle. İstiyorsan iade et.0 aldım monitörü sorun olmaz mı
fotorafda az abartılı evet çok rahatsız etmiyor da alışmam lazım 5 gün kullancam bakalımfotoğraf yanıltabilir. karanlıkta gözle de birebir aynı görünüyorsa iade edebilirsiniz. benim monitörde gözle belli belirsiz varken, fotoğraf çekince çok fazla belli oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
iade etmem sanırım bi kaç gün filan kullancam eger rahatsız etmezse bunda kalırım 5 monitör iade etim farklı nedenlerden fazla da beklemek istemiyorum ips lerde glow sorunu kötü bişe değilse ve büyme yapmıyorsa sorun olmaz umarımTek monitörde olan bir şey değil. Senin monitöründe hata yok, tüm o model monitörler öyle. İstiyorsan iade et.
Genellikle ince VA panelde görülür. Aradaki katmanın kısa olması nedeniyle siyah ekranlarda ışığının sızmasını görürüz. Çok rahatsız ediyorsa iade ededbilirsin.
sorun gibi değil de ips yapısı diyelim. genelinde oluyor çünkü.fotorafda az abartılı evet çok rahatsız etmiyor da alışmam lazım 5 gün kullancam bakalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
iade etmem sanırım bi kaç gün filan kullancam eger rahatsız etmezse bunda kalırım 5 monitör iade etim farklı nedenlerden fazla da beklemek istemiyorum ips lerde glow sorunu kötü bişe değilse ve büyme yapmıyorsa sorun olmaz umarım
farklı ips alsak da aynısı olma ihtmali var diyorsun yani )sorun gibi değil de ips yapısı diyelim. genelinde oluyor çünkü.
hemen hemen hepsinde var. normal bir durum ips için(aşırı fazla olmadıkça)farklı ips alsak da aynısı olma ihtmali var diyorsun yani )
beni aydınlatın için teşekkürlerhemen hemen hepsinde var. normal bir durum ips için(aşırı fazla olmadıkça)
IPS Glow Nedir?
Öte yandan ışık sızması bazen IPS Glow ile de karıştırılabilmekte. IPS ve muadil panele sahip modeller ile diğer (TN) paneller arasındaki en büyük fark daha keskin renkleri daha geniş görüş açısı ile birlikte sunmaları. Fakat, IPS paneller bu avantajları sunarken tamamen karanlık ortamda, siyah görüntülerde “IPS Glow” adı verilen bir ışıldamaya sahip. Bu bağlamda panelin yine kenarlarında aydınlık kısımlar gözükebilir.
IPS Glow, yine panel teknolojisinin bir etkisi. Marka model bağımsız olarak birçok modelde karşımıza çıkar. Fakat, bu durum doğal yoğunluk filtresi (ND Filters) ile kontrol edildiği ve teknolojinin doğal bir yan etkisi olduğu bilindiği için olduğu şekliyle kabul edilir.