Neler Yeni

IPS vs. VA Siyah renk farkı

IPS mi VA mı tercih edilmeli?

• IPS

Oylar: 13 72.2%
  • VA

Oylar: 5 27.8%

• Oy kullanan toplam üye
    18

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
zaten fhd için 24ten yukarısı fazla. 1080p için en güzel görüntü max 24 inçte alınıyor. 27 ve üzeri için 2k çözünürlük almak lazım. piksel yoğunluğu çok düşüyor yoksa.
Evet evet daha önce TUF VG24VQ'da bile piksel yoğunluğunun düştüğünü hissediyordum çok yaklaşınca. 27 tercih etmeyeceğim yüksek ihtimalle.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
zaten fhd için 24ten yukarısı fazla. 1080p için en güzel görüntü max 24 inçte alınıyor. 27 ve üzeri için 2k çözünürlük almak lazım. piksel yoğunluğu çok düşüyor yoksa.
DSR veya VSR ile keskinliği düzeltebilir önemli değil ama bence 27 daha iyi küçük kalıyor gözümde 32 inç değil sonuçta.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Evet evet daha önce TUF VG24VQ'da bile piksel yoğunluğunun düştüğünü hissediyordum çok yaklaşınca. 27 tercih etmeyeceğim yüksek ihtimalle.
DSR veya VSR ile keskinliği düzeltebilir önemli değil ama bence 27 daha iyi küçük kalıyor gözümde 32 inç değil sonuçta.
1080p 27 inç monitör 81.5ppi. hoş bir görüntü çıkmıyor ortaya. kişisel zevktir ama ne kadar teknoloji kullansan da pikseller belli oluyor.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
CFG73 de 94 piksel yoğunluğu var ona rağmen bazen gözüme çarpıyor yani 27 de bile gözükür o önemli değil cs gibi oyunlar oynarken gözüne bu çarpmıyor web de gezinirken gözüne çarpıyor.

Keptın

80+ Silver
IPS var IPS var. Önceki lg monitörüm görüntü olarak daha iyiydi, oda IPS idi. Asus'ta pişman oldum.
Bir karşılaştırmaya baktım. VA monitör, sarı rengi çok güzel aktarmıştı, inceleme videosuna bakıp karar vermen mantıklı olur.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
IPS var IPS var. Önceki lg monitörüm görüntü olarak daha iyiydi, oda IPS idi. Asus'ta pişman oldum.
Bir karşılaştırmaya baktım. VA monitör, sarı rengi çok güzel aktarmıştı, inceleme videosuna bakıp karar vermen mantıklı olur.
Asus TUF muydu ? IPS.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
Hocam ben de ASUS VA panel kullandım renkler güzeldi fakat sanki bir ghosting yaşıyordum hissiyatı vardı. Özellikle FIFA'da bazen oyuncular koşarken arkalarında iz kalıyordu. Sorunlu panel de denk gelmiş olabilir karar veremedim.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
Renk açısından IPS>VA>TN
VA panelde siyahlar her zaman daha iyi gözükür. Ben VA panel kullanıyorum kavisli olmasıyla hem içine çekiyor ekran hem de siyahlar daha iyi. Ghosting sorunu var biraz onu da belli bi ayarla en aza indiriyorum gözüme çarpmıyor bile.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Hocam ben de ASUS VA panel kullandım renkler güzeldi fakat sanki bir ghosting yaşıyordum hissiyatı vardı. Özellikle FIFA'da bazen oyuncular koşarken arkalarında iz kalıyordu. Sorunlu panel de denk gelmiş olabilir karar veremedim.
TUF 280Hz almak lazım bi onda yok diye biliyorum ghosting Rog alacaksın iyi renk ve iyi hız istiyorsan fakat onlarda pahalı.

Keptın

80+ Silver

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Hocam iki panelin de dezavantajları var o yüzden bir sorayım dedim sizlere. VA'da siyahlar çok daha iyi gözüküyor ben siyahı önemsiyorum CS:GO gibi oyunlar oynadığım için.
fps oyunları için tn panel daha iyi oluyor

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,929
İsim
Enver Eryalçın
Ben sürekli Samsung Odyssey G7 27 vs Dell S2721DGF 27 karşılaştırıyorum sürekli, gel git deyim.

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
.
Renk açısından IPS>VA>TN
VA panelde siyahlar her zaman daha iyi gözükür. Ben VA panel kullanıyorum kavisli olmasıyla hem içine çekiyor ekran hem de siyahlar daha iyi. Ghosting sorunu var biraz onu da belli bi ayarla en aza indiriyorum gözüme çarpmıyor bile.
Curved ekranı ilk defa kullanmıştım inanılmaz güzel hissettirdi 24 inç olmasına rağmen. Dediklerinize katılıyorum hocam VA tercih edeceğim sanırım yine.

Top Bottom