Hukuktan tarihe.O bölüm ne?
Hayır bazı bölümler öyle değil işsizlik kesin bu ülkede. Ne yaparsan yap.Hayatını bir şekilde geçindirebilirsin. Öyle veya böyle bir şekilde bir para kazanıp bunun ile hayatını idame ettireceksin. Bugün verdiğin kararın yarın zararını yine sen göreceksin veya yararını sen göreceksin. Bu konuda ben insanın hangi bölüm olursa olsun; kalifiye olması, kendisini o bölümde geliştirmesi durumunda iş bulamayacağını düşünmüyorum. Tabii ki işsizlik şu an hat safhada ancak alanında uzman olmuş bir kişi, bilgi birikimi olmuş bir kişinin de işsiz geçeceğini düşünmüyorum. Ben bugüne kadar kendi fikirlerimin peşinden koştum, benim için zor oldu iş sahibi oldum, onu bir basamak olarak kullandım ve kısmetse bu yıl bir hedefimi daha gerçekleştireceğim. Mutlu olmayacağın işi yapıyorsan zaten hayat sana zulüm gelir derler ya, heh işte ondan
Kesinlikle en iyi cevap.Hayatını bir şekilde geçindirebilirsin. Öyle veya böyle bir şekilde bir para kazanıp bunun ile hayatını idame ettireceksin. Bugün verdiğin kararın yarın zararını yine sen göreceksin veya yararını sen göreceksin. Bu konuda ben insanın hangi bölüm olursa olsun; kalifiye olması, kendisini o bölümde geliştirmesi durumunda iş bulamayacağını düşünmüyorum. Tabii ki işsizlik şu an hat safhada ancak alanında uzman olmuş bir kişi, bilgi birikimi olmuş bir kişinin de işsiz geçeceğini düşünmüyorum. Ben bugüne kadar kendi fikirlerimin peşinden koştum, benim için zor oldu iş sahibi oldum, onu bir basamak olarak kullandım ve kısmetse bu yıl bir hedefimi daha gerçekleştireceğim. Mutlu olmayacağın işi yapıyorsan zaten hayat sana zulüm gelir derler ya, heh işte ondan
Ben Hukuk Fakültesi tutarken maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedim Gollum, Bunun acısını iyi bilirim, bu yüzden içimde ukte kaldı hep.Hukuktan tarihe.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hayır bazı bölümler öyle değil işsizlik kesin bu ülkede böyle ne yaparsan yap
Teşekkürler, Bende Kyk kredi ile okuyorum zaten maddi imkansızlıklar bende de var. Devlet okulu ( Dokuz eylül) o yüzden pek sıkıntı olmuyor ama sevmiyorum işde ne bileyim. Ben sınava hazırlanırken bile tarih okumak istiyordum. Rehber hocam aklıma girdi derdi okuldan iyi bir bölüme mezun öğrenci vermekti anlamamıştım o zaman.Ben Hukuk Fakültesi tutarken maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedim Gollum, Bunun acısını iyi bilirim, bu yüzden içimde ukte kaldı hep.
Gittiğim bölüm çok kısır bir bölümdü(TDE), ya formasyon alıp öğretmen olacaksın ya da okulda kalacaksın, bir araştırma görevlisi vs. olacaksın dediler. Bununla birlikte hocaların bir çoğu kalmamı, sınava girmemi istedi. Ben bir kere kazandım, ikinciye hukuk kazanabilirim dedim. Bu arada bir iş buldum, biraz durumum yerine geçti, sınava girdim şükür. Kısmetse bu sene başlayacağım. İşsizlik kesin ama kime göre? Hangi duruma göre? İş olsun, paramı kazanayım diyorsan hukuk güzel bir alan. Zevk alacağın bir alandır hukuk. Bu benim fikrim, dediğim gibi sen kendi kararını vereceksin. Seni "şunu yap, bunu yap" diye yönlendirmek istemem, zaten böyle bir hakkımda yok. Sadece tecrübelerimi aktarıyorum. Oturup bir düşünmen gerekiyor, yarın bu bölümden mezun olduğumda alanımda uzmanlaşacak mıyım? Formasyonlar bildiğim kadarıyla kaldırıldı, yani bu alanda donanım senin için çok gerekli, kendini geliştirip iyi bir tarihçi olabilirsin. Şimdiden hakkında hayırlısı olsun.