İşlemci 100 Derece Altına Düşmüyor !

eyupefe3

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,891
Şuan sadece opera açık ve hala 100 derecede dün akşam işlemci fanını çıkarttım macuna bakmak için (13 yıldır bakım yapılmıyor ve işlemci alıcam söküp takmak pratik olsun diye) sonra anakartı çıkarmadan fanın geri takılmadığını öğrendim her şeyi düzgünce çıkartıp fanı takıp geri koydum.Termal macun kuruydu ben bi 5-10 derece fazlalaşır sorun olmaz sanıyordum çıkarıp takınca (eskiden yükte 70 üstüne çıkmıyordu) ama şimdi 100 altına inmiyor neden böyle açıklarsanız sevinirim. (İşlemci oc'luydu ama anakartı söküp takınca stok haline dönmüş)

Ekler

• resim_2021-05-25_144428.png
    resim_2021-05-25_144428.png
    14.9 KB · Hit: 50
Şuan sadece opera açık ve hala 100 derecede dün akşam işlemci fanını çıkarttım macuna bakmak için (13 yıldır bakım yapılmıyor ve işlemci alıcam söküp takmak pratik olsun diye) sonra anakartı çıkarmadan fanın geri takılmadığını öğrendim her şeyi düzgünce çıkartıp fanı takıp geri koydum.Termal macun kuruydu ben bi 5-10 derece fazlalaşır sorun olmaz sanıyordum çıkarıp takınca (eskiden yükte 70 üstüne çıkmıyordu) ama şimdi 100 altına inmiyor neden böyle açıklarsanız sevinirim. (İşlemci oc'luydu ama anakartı söküp takınca stok haline dönmüş)
Termal macun olmadan ısı iletimi yapmaz o yüzden sıcak çalışır çalıştırmayın o bilgisayarı.

Tam olarak anlamadım, macunu mu çıkardın?
Macun kuruysa fanın bloğuna gelmemiş olabilir, termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm.

Termal macunsuz ne olmasını bekliyordun ?

Acil termal macun yenilemesi şart

Fanı takmak için anakartı çıkartmaya gerek yok.
Termal macun olmadan ısı iletimi tam sağlanamadığı için sıcaklık değerleri yüksek olur. Kaliteli bir macun sürmelisiniz.
Eğer 100 derece gibi değerlerde kullanmaya devam ederseniz bilgisayar yanar.
Bu şekilde kullanmayın sakın.

• Beğen
Reaksiyonlar: RefX
Yani şöyle söyliyim termal macunsuz durmak yerine kaliteli bir parlatıcı Diş Macunu kullan daha iyi yada Mesir macunu falanda olur

Babama söylüyorum 2.el işlemci alma diyor ama bu sisteme 0 parça (ram hariç) üretilmiyor zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam olarak anlamadım, macunu mu çıkardın?
Macun kuruysa fanın bloğuna gelmemiş olabilir, termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm.
Macun duruyor ama kuru,kuru olmasına rağmen yükte max 70 derece görüyordu dün şimdi niye böyle anlamadım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,031
Üyeler
189,024
Son üye
JamesMcgill
Geri