Elimde Lenovo ideapad gaming 3 15ACH6 laptop var. RTX 3060 90W ve R5 5600H var içerisinde. 1 sene önce temmuzda almıştım ve eylül sonuna kadar hiç temizlik bile yapmamıştım. İşlemci derecesi 99 dereceyi görüyordu ve bir süre öyle kullandım fakat sonra içim rahat etmedi ve içini temizleme kararı aldım. Temizlemişken termal macunu yenileyeyim dedim ve sağlam bir termal macun araştırmasına koyuldum. Termal macun olarak thermal grizzly kryonaut aldım. Laptopun içini açtım temizledim termal macunuda yeniledim etkisi oldu biraz. 99 dereceyi görmüyordu. Şimdi forza 5 indirmeye karar verdim ve girdiğimde yükleme ekranında işlemci tam yükte 99 derece oldu. İnternetten işlemci özelliklerine baktığımda 105 derece işlemcimin max sıcaklığı olarak gözüküyordu. Sorularım şunlar;
1- Maksimum derece 105 yazıyor internette 105 dereceye kadar sorun olmadığı anlamına mı geliyor?
2- Forzada ekran kartı kullanımım %50 60 arası ve işlemci kullanımım %30 40 arası geziniyor. Bu değerleri nasıl daha yükseğe çekebilirim? 80 90 FPS yüksek ayarlarda oyunum.
3- Termal macunun kalitesi yüksek fakat 99 dereceyken şimdi 85 90 derece civarlarında bazende çok çok nadir anlık 95 derece olabiliyor normalde termal macunun etkisinin daha fazla olması gerekmez mi? Fan ızgaralarınıda kontrol ettim hepsi temiz tıkanıklık yok.
1- Maksimum derece 105 yazıyor internette 105 dereceye kadar sorun olmadığı anlamına mı geliyor?
2- Forzada ekran kartı kullanımım %50 60 arası ve işlemci kullanımım %30 40 arası geziniyor. Bu değerleri nasıl daha yükseğe çekebilirim? 80 90 FPS yüksek ayarlarda oyunum.
3- Termal macunun kalitesi yüksek fakat 99 dereceyken şimdi 85 90 derece civarlarında bazende çok çok nadir anlık 95 derece olabiliyor normalde termal macunun etkisinin daha fazla olması gerekmez mi? Fan ızgaralarınıda kontrol ettim hepsi temiz tıkanıklık yok.