Neler Yeni

Yardım işlemci anakart ve ram önerisi

zorlu123123

80+ Bronze
selam arkadaşlar

11400f
3060 ti
16gb 3600 mhz ramlerim var
asus 560m-p anakartım
650 +80 plus supplyım var

sağlam işlemci almak istiyorum oynadıgım oyunlar işlemci agırlıklı anakartım intel uyumlu sadece 12. nesile kadar mecbur anakartla değiştirmem gerekiyor

ddr5 sisteme geçiş yapmak mantıklı geldi bu saatten sonra
ryzen serileri oyunlarda daha iyi oldugunu düşünüyorum ryzen 7 veya 9 aşagı yukaru 10bin tl civarı bir işlemci almak istiyorum daha ucuza mantıklı tekliflere açıgım

önericeğiniz işlemciye uygun anakart ve ramde önenrilerinizi bekliyorum anakart ve ramler ultra kaliteli olmasına gerek yok denk olsunlar yeterli bu arada bu sistem güncellemesinden sonra power supply değiştirmeme gerek kalırmı 650 whatı değiştirmeye gerek kalmayan şeyler önerirseniz sevinirim bilgilerinize güveniyorum iyi forumlar

zorlu123123

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3 daha koy git 7800x3d al konuyu zirvede kapat
ona uygun anakartlar yani o işlemciyi hakedicek anakartlarda fiyatı yükselmiyormu çok bilgili değilim sadece yüzeysel bilgilerim var parça uyumlulugu konusunda

650 w psu yetermi birde öyle sağlam işlemciye
birde sence intelmi amd mi ryzen 2 kat dahda performans veriyor aynı bütçeye işlemcilerinde anladıgım kadarıyla

Mertx1997

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Valla kafam benimde 3 aydır okumaktan sünger oldu yardımcı olayım kankimde öncelikle kaç k gaming oynicam 1080 mi 2 k mi WQHD ekran mi 4 k mi onu bı bilmek lazım

zorlu123123

80+ Bronze
Valla kafam benimde 3 aydır okumaktan sünger oldu yardımcı olayım kankimde öncelikle kaç k gaming oynicam 1080 mi 2 k mi WQHD ekran mi 4 k mi onu bı bilmek lazım
144 hz 1080 p monitörüm var ilerde 2k monitör alma zamanı geldi galiba 2024 yılında :D ama 1080 de de kalabilir
uygun bütçeli anakart ram işlemci kombinin varmı

eski parçalarım 1.5 2 senelikler dişe tırnaga değicek miktarda 2.el olarak satabilirimyim bilgisayarcılara birde ?

Mertx1997

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Ddr4 tede kalabilirsin illa DDR 5 geciceksin diye bişey yok o halde 5800x3d sicem ama oda 10k değmez 5600x al geç her türlü götürür işlemci olarak AMD hem fiyat hem performans olarak iyi ha bu demek değil ki Intel kötü açıkçası mmorpg oyunlarında çekirdek performansı vs diyorlar o yüzden intelci çok ama diğer tip oyinlarsa AMD tutuluyor ki bende mmorpg oyuncusu olmama rağmen AMD tercih ettim ha DDR 5 geciceksin al bı en alt anakart yeter Oc işin yok zaten ama 2 k gaming için köklü masrafa girme derim ben kendim 4 k gaming diziyorum şu an ondan tepe bişey gerekebiliyor ama 2 k için çok güzel fp alternatiflerin var bı işlemcin sorunsa ben oyumu 5600x atarım sende bı youtubeden bak 5600x gaming test yaz bak kafanda gör

zorlu123123

80+ Bronze
Ddr4 tede kalabilirsin illa DDR 5 geciceksin diye bişey yok o halde 5800x3d sicem ama oda 10k değmez 5600x al geç her türlü götürür işlemci olarak AMD hem fiyat hem performans olarak iyi ha bu demek değil ki Intel kötü açıkçası mmorpg oyunlarında çekirdek performansı vs diyorlar o yüzden intelci çok ama diğer tip oyinlarsa AMD tutuluyor ki bende mmorpg oyuncusu olmama rağmen AMD tercih ettim ha DDR 5 geciceksin al bı en alt anakart yeter Oc işin yok zaten ama 2 k gaming için köklü masrafa girme derim ben kendim 4 k gaming diziyorum şu an ondan tepe bişey gerekebiliyor ama 2 k için çok güzel fp alternatiflerin var bı işlemcin sorunsa ben oyumu 5600x atarım sende bı youtubeden bak 5600x gaming test yaz bak kafanda gör
11400 5600 e hemen hemen denkti x ise bi gömlek üstü gibi gözüküyor çok bi ihtiyacım yok açıkçası böyle bir sistem güncellemeye ama ekran kartı ve supply hariç bi sağlamlaştırım ilerde 2.3 ata ata ekran kartı güncellemek niyetindeyim tek seferde büyük masraftansa böyle böyle günccel tutmaya çalışacagım

anakart düşüklüğü işlemci ve ekran kartı potansiyelinden kısarmı yoksa çokta kötürüm bişi almadıkça sorunu olmazmı ?

Mertx1997

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Hani süper uzmanı değilim kıssa kıssa 10 yahu 20 kissin sen zaten 2k ile kafada 100 FPS gorursun bı 3080ti yapıştırsan ben kendim x670e tomahawk aldım niye aldım diye kendimi sorguladim aha kutusunda 0 duruyo daha toplicam yapistir b650 tamamdı diyorum kendi kendime

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
Mesaj otomatik birleştirildi:

11400f ile 5600 arasında bi fark yok. 5600 ün l3 önbelliği daha fazla işlemci tabanlı oyunlarda muhtemelen daha iyidir tabi ama değmez

zorlu123123

80+ Bronze

11400f ile 5600 arasında bi fark yok. 5600 ün l3 önbelliği daha fazla işlemci tabanlı oyunlarda muhtemelen daha iyidir tabi ama değmez
emeğin için teşekkür ederim linklediğin için

anakartta biraz daha fiyatta inebilirmiyiz birde power splyy yeterli olurmu bu 3 ünü alsam brom sence

birde parçalarımın 2. el ederleri çok düşümüşdür sizce hor kulanmadım harici fan taktım işlemciye benchark teslerinde %102 çıkıyor işlemcimin performansı

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
emeğin için teşekkür ederim linklediğin için

anakartta biraz daha fiyatta inebilirmiyiz birde power splyy yeterli olurmu bu 3 ünü alsam brom sence

birde parçalarımın 2. el ederleri çok düşümüşdür sizce hor kulanmadım harici fan taktım işlemciye benchark teslerinde %102 çıkıyor işlemcimin performansı
parçaların fiyatı için sarı siteyi bi kontrol et ona göre ortalama bi fiyat çıkarırsın. 4k civarına bi b650 de alsan işini görür ben atx olsun diye bu anakartı seçmiştim
(bunun fiyatı şu an çok yüksek normalde 4k ya falan bulunuyordu)
anakart için cuma akşamını beklemeni tavsiye ederim incehesap gamning gecesinde güzel fiyatlara düşebilir. aynı şekilde işlemci ve ram de denk gelebilir
7800x3d nin tdp değeri çok düşük ekran kartı değiştirmediğin sürece güç kaynağını değiştirmene gerek yok

zorlu123123

80+ Bronze
parçaların fiyatı için sarı siteyi bi kontrol et ona göre ortalama bi fiyat çıkarırsın. 4k civarına bi b650 de alsan işini görür ben atx olsun diye bu anakartı seçmiştim
(bunun fiyatı şu an çok yüksek normalde 4k ya falan bulunuyordu)
anakart için cuma akşamını beklemeni tavsiye ederim incehesap gamning gecesinde güzel fiyatlara düşebilir. aynı şekilde işlemci ve ram de denk gelebilir
7800x3d nin tdp değeri çok düşük ekran kartı değiştirmediğin sürece güç kaynağını değiştirmene gerek yok

AMD Ryzen 9 7900 On İki Çekirdek 3.70 GHz bunun 7800x3d çok farkı varmı 1500 tl daha pahalı bunda supply yetersiz gelebilirmi​

şu an için piyasada olan ddr5 ram için en iyisi bu geri kalanlar tamamdır ddr5 geçerim hedefim bu dersen
ocak gibi toplamaya başlıccagım parçaları büyük ihtimal bunu seçebilirim 500 tl farkla teşekkürler emeğin için dostum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,575
Üyeler
161,093
Son üye
Furkan01.
Top Bottom