Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci Isınma Problemi

Jokster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emin

MSI VECTOR GP68HX 13VH-208TR I7-13700HX 16GB DDR5 RTX4080 GDDR6 12GB 1TB SSD 16" FHD 144Hz W11 Notebook model laptopa sahibim. Abdullah Youtube videosunda çok övmüştü hoşuma da gitmişti. Fakat şöyle bi sıkıntım var hangi oyuna girersem gireyim orta ayarlarda bile CPU sıcaklığım 95e dayanıyo aşağı inmiyo. 6 ay oldu alalı çok memnunum ama ısınmasına bi çözüm yok mu? fan temizliği yap diyen oldu ama bayadır bi ısınma problemim var servise yazdığımda da sadece program güncelleme öneriyo tüm uygulamarım herşeyim güncel. Bu Laptopu kullanan ve önerisi olan var mı ısınma problemi için? görsele the witcher 3 ü açtıktan 5 dakika sonraki değerleri ekledim sadece 5 dk sonrası.​

Ekler

• image.png
    image.png
    105.3 KB · Hit: 25

YazılımKafa

80+ Silver

MSI VECTOR GP68HX 13VH-208TR I7-13700HX 16GB DDR5 RTX4080 GDDR6 12GB 1TB SSD 16" FHD 144Hz W11 Notebook model laptopa sahibim. Abdullah Youtube videosunda çok övmüştü hoşuma da gitmişti. Fakat şöyle bi sıkıntım var hangi oyuna girersem gireyim orta ayarlarda bile CPU sıcaklığım 95e dayanıyo aşağı inmiyo. 6 ay oldu alalı çok memnunum ama ısınmasına bi çözüm yok mu? fan temizliği yap diyen oldu ama bayadır bi ısınma problemim var servise yazdığımda da sadece program güncelleme öneriyo tüm uygulamarım herşeyim güncel. Bu Laptopu kullanan ve önerisi olan var mı ısınma problemi için? görsele the witcher 3 ü açtıktan 5 dakika sonraki değerleri ekledim sadece 5 dk sonrası.​

Odanda klima yok muhtemelen. Akşamlarıda bu sıcaklıklarda mı? Render vs olsa tamam diyeceğimde witcherda olması garip.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Resul
Değerler normal değil hocam bi bakıma yollayın güvenilir bir yere, bakımlarını yapsın. Havada sıcak onun da etkisi vardır ama 95 derece anormal.

Jokster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değerler normal değil hocam bi bakıma yollayın güvenilir bir yere, bakımlarını yapsın. Havada sıcak onun da etkisi vardır ama 96 derece anormal.
izmirdeyim yetkili bayisi yok garantiden çıkmasın diye burda gösteremiyorum kargolamam gerekiyo onada güvenemiyorum kargoda başına ne gelir diye çaresiz kaldım öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Odanda klima yok muhtemelen. Akşamlarıda bu sıcaklıklarda mı? Render vs olsa tamam diyeceğimde witcherda olması garip.
hep böyle akşam gündüz klimalı odada

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Resul
izmirdeyim yetkili bayisi yok garantiden çıkmasın diye burda gösteremiyorum kargolamam gerekiyo onada güvenemiyorum kargoda başına ne gelir diye çaresiz kaldım öyle

Biraz risk alın bence hocam, sistem için fazlasıyla kötü bu sıcaklıklar sonradan iş çıkarır.

YazılımKafa

80+ Silver

Birde klimalı odada. Çok abartı sıcaklıkları. Bence garantiye bir gönder. Kargoda bir şey olmaz. Olsa da sende suç olmaz. Video çekersin. Standla mı kullanıyorsun yoksa masaya düz mü koyuyorsun?

Jokster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emin
Birde klimalı odada. Çok abartı sıcaklıkları. Bence garantiye bir gönder. Kargoda bir şey olmaz. Olsa da sende suç olmaz. Video çekersin. Standla mı kullanıyorsun yoksa masaya düz mü koyuyorsun?
rampagenin 4 fanlı soğutucu standı var altında

YazılımKafa

80+ Silver
rampagenin 4 fanlı soğutucu standı var altında
Onun pek bi etkisi olmaz ama stand olarak değerlendirirsek yine faydası var . Stand + klima ya rağmen bu sıcaklıklar aşırı fazla. Hemen garantiye göndermeni öneririm. Bu sıcaklıklar bilgisayarına zarar verebilecek sıcaklıklar.

Jokster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emin
Onun pek bi etkisi olmaz ama stand olarak değerlendirirsek yine faydası var . Stand + klima ya rağmen bu sıcaklıklar aşırı fazla. Hemen garantiye göndermeni öneririm. Bu sıcaklıklar bilgisayarına zarar verebilecek sıcaklıklar.
bios güncellemek sorunumu çözer mi sizce ondan böyle bi sorun olabilir mi

YazılımKafa

80+ Silver
bios güncellemek sorunumu çözer mi sizce ondan böyle bi sorun olabilir mi
Güncel değilse güncelle tabi. Driverlarıda güncelle. Fan kullanımına bak. Occt testi yapıp hw monitör ile sonuçları görüntüleyip buraya ekran resmi atar mısın

Wasterzhi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Wasterzhi
Yani laptop ile masaüstünü kıyaslamak olmaz ama 95 çok ciddi seviyeler. Benim 5 5600 AMD var, 120mm ile soğutuyorum lakin bende 12 silver stone fan var onunda etkisi oluyor şuana kadar en güncel oyunlarda ultra'da 60'ı geçtiğini görmedim. Bence 75'e kadar normal ama sonrası tehlike. 95'de çok ciddi bir sıcaklık işlemci için.

Farex

80+ Silver
Kardeşim bende de vector 17 hx a13v i9-13980hx ve 4090 var stres testinde bile zar zor 95 görüyor oyunlarda örnek forza horizon 5 de ultra ayalrarda iken %100 gpu %20-45 arası cpu kullanıyordu cpu nun sıcaklığı 75-80 gpu 60-68 arası ortalama 63 derece falan oluyor klimalı odada. Sen bence gönder laptobum belki fabrika da termal macun az veya düzgün sürülmemiş olabilir.

Jokster

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yunus Emin
Güncel değilse güncelle tabi. Driverlarıda güncelle. Fan kullanımına bak. Occt testi yapıp hw monitör ile sonuçları görüntüleyip buraya ekran resmi atar mısın
occt de de aynı tüm çekirdekler 90-95 arası windows formatladım tüm driverları baştan kurdum muhtemelen donanımsal bi sıkıntı bakalım servisle iletişime geçmeye çalışıcam daha önce hiç garantiden servisle uğraşmadım da nasıl yapılır bilmiyom msı sitesi çok karmaşık nasıl talep oluşturacağımı bile bulamadım

Ekler

• asdasd.png
    asdasd.png
    83.3 KB · Hit: 13
Top Bottom