Neler Yeni

Çözüldü✓ işlemci mhz düşüyor sıkıntı yaratırmı

DeeperWeys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
kuvv
işlemci mhzsi 4450mhzde çalışırken valorantta sabit 75derece olurken işlemci 83 84 dereceye gelmeye başladıkça işlemci mhzsi 4300 4200 düşmeye başlıyor anlık ve oyunumun akıcılığı düşmeye başlıyor fpsimde aynı doğrultuda sizce mhz düşmesi bu kadar sorunmu nasıl çözebilirim
işlemcim ryzen 5 5600 cooler master ml120l var

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
işlemci mhzsi 4450mhzde çalışırken valorantta sabit 75derece olurken işlemci 83 84 dereceye gelmeye başladıkça işlemci mhzsi 4300 4200 düşmeye başlıyor anlık ve oyunumun akıcılığı düşmeye başlıyor fpsimde aynı doğrultuda sizce mhz düşmesi bu kadar sorunmu nasıl çözebilirim

Hava sıcak olduğu için mağlum sistemler de fazla ısınıyor. Muhtemelen senin işlemcinde bu yüzden eskiye nazaran daha çok ısınıyor. Eğer ki uzun zamandır termal macun yenilemediysen termal macun yenilemeni öneririm veya çok fazla ısınıyor diyorsan işlemci soğutucunu değiştirebilirsin.

DeeperWeys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
kuvv
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hava sıcak olduğu için mağlum sistemler de fazla ısınıyor. Muhtemelen senin işlemcinde bu yüzden eskiye nazaran daha çok ısınıyor. Eğer ki uzun zamandır termal macun yenilemediysen termal macun yenilemeni öneririm veya çok fazla ısınıyor diyorsan işlemci soğutucunu değiştirebilirsin.
peki mhzyi düşürmesi önemli bişeymi çünkü espor oyuncusuyum ve akıcılığı bozuluyor oyunun yeni bir sıvı soğutma sipariş ettim taktığımda sorun düzelirmi sizce

Uğur Karabulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Uğur Karabulut
peki mhzyi düşürmesi önemli bişeymi çünkü espor oyuncusuyum ve akıcılığı bozuluyor oyunun yeni bir sıvı soğutma sipariş ettim taktığımda sorun düzelirmi sizce
Eğer sıcaklıktan dolayı mhz i düşürüyorsa düzelir ama başka bir sebepten ötürü düşüyorsa düzelmez

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

120mm sıvı soğutma vakası yine, bu sıvı soğutmalar neden işe yaramaz anlamıyorum. Sıcaklık arttıkça throttle dediğimiz durum olur ve işlemci hızını düşürmeye başlar biraz daha kendini korumak için. Haliyle hız düşünce performansda düşmeye başlar.

Rban

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
umut bostancı
muhtemelen düzelir mhzyi düşürmezse ısı alır başını gider ve bu sorun oluşturabilir düşürmesi normal bendede 5600 var ve daha sıvı soğutma alamadım ve benimkide ısınıyor fakat mağlum kırıkkaledeyim kışın soğok oluyor birdahaki yaza inşallah

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
%95 düzelir.

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
%90 ısındığı için mhz düşüyordur, ısındığı için işlemci kendini frenliyor gibi düşün. Sipariş ettiğin sıvı soğutucu kaliteliyse problemin çözülür. İşlemcini ve Sıvı soğutucunun marka/modelini yazar mısın ?

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,877
İsim
ege erdem demirelli
Hocam 5600 e minimum 240mm lazim 120mm sivi sogutma alacaginiza saglam bir kule tipi sogutucu alin daha iyi

DeeperWeys

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
kuvv
%90 ısındığı için mhz düşüyordur, ısındığı için işlemci kendini frenliyor gibi düşün. Sipariş ettiğin sıvı soğutucu kaliteliyse problemin çözülür. İşlemcini ve Sıvı soğutucunun marka/modelini yazar mısın ?
şuan kullandığım ryzen 5 5600 cooler master ml 120 l sipariş ettiğim deepcool ls520

Mesaj otomatik birleştirildi:

teşekkürler< 3

120mm sıvı soğutma vakası yine, bu sıvı soğutmalar neden işe yaramaz anlamıyorum. Sıcaklık arttıkça throttle dediğimiz durum olur ve işlemci hızını düşürmeye başlar biraz daha kendini korumak için. Haliyle hız düşünce performansda düşmeye başlar.
teşekkür ederim deepcool ls520 sipariş ettim umarım çözülür durum

Mr.Zatt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Mustafa Emir KILIÇ
LS520 işinizi görür hocam şimdiden hayırlı olsun.
şuan kullandığım ryzen 5 5600 cooler master ml 120 l sipariş ettiğim deepcool ls520

teşekkürler< 3

teşekkür ederim deepcool ls520 sipariş ettim umarım çözülür durum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,889
Üyeler
161,159
Son üye