İşlemcin yeterince güçlü bir işlemci ve iyi bir soğutman yoksa OC yapmaman daha iyi olur oyununun ilk 1 saati en fazla keyifli geçer sonrası ise sıkıntı.AMD işlemci alıp BIOS dan ayar çekmek şart mı ? Tak kullan prensibi yokmu ? R5 3600 ayar yapmasak 4.2 GHz ye çıkmaz mı ?
Soğutucum snowman t6 aldım. Yapmam şart mı ?İşlemcin yeterince güçlü bir işlemci ve iyi bir soğutman yoksa OC yapmaman daha iyi olur oyununun ilk 1 saati en fazla keyifli geçer sonrası ise sıkıntı.
Sorum o değil, ben hiç ayar cekmesem bu işlemci 4.2 ye çıkmıyor mu ? Sıcaklığa goremi çıkıyor ?Ryzen 3.nesilde mimari değişti.Boost frekanslara yeterli soğutma sağlandığı vakit çok iyi bir şekilde çıkabiliyorlar ve stabil bir şekilde o frekanslarda kalabiliyorlar.3600'de de durum bu şekilde. 2.Nesil ryzenlerde 1.nesilin geliştirilmesi ile piyasaya sürüldü.Performans artışı(Ghz bazında ve tek çekirdek konusunda)elbette oldu,fakat 3.nesilde mimari değişmesiyle çok daha iyi bir seviyeye geldi Ryzen 5'ler.
Yapmanız şart değil yaparsanız daha iyi performans alırsınız soğutucunuz da fena değil yani OC yapabilirsiniz ancak ben yapmazdım. Zaten Ryzen 5 3600 piyasadaki çoğu ekran kartını besleyebildiği için performans açısından sıkıntı yaşamazsınız.Soğutucum snowman t6 aldım. Yapmam şart mı ?
Normalde 4.2 ye çıkar.Ama sıcaklık arttıkça o frekans otomatik olarak azalırSoğutucum snowman t6 aldım. Yapmam şart mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sorum o değil, ben hiç ayar cekmesem bu işlemci 4.2 ye çıkmıyor mu ? Sıcaklığa goremi çıkıyor ?
Neden çekiyorsunuz ki?Zaten gayet iyi performansı var 3600'ün.Oc yapmayı bilmiyorsanız,işlemci hız aşırtmanızı tavsiye etmiyorum.Zaten o işlemci her halükarda 4.0 ghz üzerinde çalışacaktır.Bios dan 4.2 cekmemizin anlamı nedir ?
Çektiğinden değil amacım bu işlemin mantığını çözmek. Bilgi amaçlı soruyorumNeden çekiyorsunuz ki?Zaten gayet iyi performansı var 3600'ün.Oc yapmayı bilmiyorsanız,işlemci hız aşırtmanızı tavsiye etmiyorum.Zaten o işlemci her halükarda 4.0 ghz üzerinde çalışacaktır.
Overclock konusunda daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlar yanıtlayacaklardır.Çektiğinden değil amacım bu işlemin mantığını çözmek. Bilgi amaçlı soruyorum
Ne şart mı? OC yapmak işlemciyi stok halinden daha yüksek frekansta çalıştırmaktır. İşlemcin ekran kartını besliyorsa hiç gerek yok. Besleyip beslemediğini oyun içinde işlemcinin çekirdek kullanımına bakarak anlayabilirsiniz. Çekirdekler ara sıra veya hep %100 değerine çıkıyorsa sıkıntı vardır o zaman yaparsanız size faydası olacaktır ama işlemci ekran kartını besliyorsa işlemciyi boşuna ısıtmaktan başka bir şey değil bence. Ama işin zevk kısmı da var (forumda bir çok kişi olduğu gibi) veya tekli veya çoklu çekirdekte rekor kırmak için yapanlar da var . Sana kalmış bir şey tamamen.Soğutucum snowman t6 aldım. Yapmam şart mı ?
Sadece işlemcinin %100'e çıkması değil, ekran kartının kullanım oranının düşük olması ve işlemci kullanımın yüksek olması darboğaz belirtisidir. %100 olursa, darboğazın babası vardır demek. Ama %20-%30'larda da olabiliyor darboğaz. Yani tam anlamıyla besleyemiyorsa ekran kartını, yapması mantıksız. Ama %10-%20 darboğaz bile varsa yapılmalı. Çünkü gereksiz performans kaybı.Ne şart mı? OC yapmak işlemciyi stok halinden daha yüksek frekansta çalıştırmaktır. İşlemcin ekran kartını besliyorsa hiç gerek yok. Besleyip beslemediğini oyun içinde işlemcinin çekirdek kullanımına bakarak anlayabilirsiniz. Çekirdekler ara sıra veya hep %100 değerine çıkıyorsa sıkıntı vardır o zaman yaparsanız size faydası olacaktır ama işlemci ekran kartını besliyorsa işlemciyi boşuna ısıtmaktan başka bir şey değil bence. Ama işin zevk kısmı da var (forumda bir çok kişi olduğu gibi) veya tekli veya çoklu çekirdekte rekor kırmak için yapanlar da var . Sana kalmış bir şey tamamen.