hotenany
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 7
- İsim
- Hasan Akgöl
Merhabalar öncelikle kullandığım işlemcim i7 8700
Anakartım Asus TUF GAMİNG B360 Pro
Sorunum şöyle Biostan İntel Turbo Boost Aktif ettiğimde PC boşta iken 55 derece, Pubg de 90-100 dereceleri görüyorum.
Turbo Boost kapattığımda ise sıcaklıklar normal Pc boşta 35 derece, Pubg de 55-60 derecelere düşüyor.
Turbo Boost açıkken işlemci frekansım 4.3 iken kapattığımda 3.2 base frekansa düşüyor.
Madem çözüm kapatmaksa bu özelliği neden koymuşlar o da ayrı bi konu.
Çözüm olarak termal macunu değiştirdim sıcaklık düşmedi.
2 bakır borulu kule tipi soğutucu aldım yine aynı 100 derecelere kadar çıkıyor Turbo açıkken.
Biraz araştırma yaptım benim gibi bu olaydan muzdarip aynı işlemciyi kullanan arkadaşlarım var.
Kimisi İşlemci voltajı hakkında bişeyler yazmış ve bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
Z bi anakart ve k işlemcim olmadığı halde tek çözüm yolu iyi bi sıvı soğutmaya mı geçmek.
Turbo kapalı iken bilgisayarın performasında düşme olduğunu biliyorum.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var ise yardımcı olabilirler mi.
Anakartım Asus TUF GAMİNG B360 Pro
Sorunum şöyle Biostan İntel Turbo Boost Aktif ettiğimde PC boşta iken 55 derece, Pubg de 90-100 dereceleri görüyorum.
Turbo Boost kapattığımda ise sıcaklıklar normal Pc boşta 35 derece, Pubg de 55-60 derecelere düşüyor.
Turbo Boost açıkken işlemci frekansım 4.3 iken kapattığımda 3.2 base frekansa düşüyor.
Madem çözüm kapatmaksa bu özelliği neden koymuşlar o da ayrı bi konu.
Çözüm olarak termal macunu değiştirdim sıcaklık düşmedi.
2 bakır borulu kule tipi soğutucu aldım yine aynı 100 derecelere kadar çıkıyor Turbo açıkken.
Biraz araştırma yaptım benim gibi bu olaydan muzdarip aynı işlemciyi kullanan arkadaşlarım var.
Kimisi İşlemci voltajı hakkında bişeyler yazmış ve bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
Z bi anakart ve k işlemcim olmadığı halde tek çözüm yolu iyi bi sıvı soğutmaya mı geçmek.
Turbo kapalı iken bilgisayarın performasında düşme olduğunu biliyorum.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var ise yardımcı olabilirler mi.