Neler Yeni

İşlemci Sıcaklığım 100 dereceleri gördü

hotenany

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan Akgöl
Merhabalar öncelikle kullandığım işlemcim i7 8700
Anakartım Asus TUF GAMİNG B360 Pro
Sorunum şöyle Biostan İntel Turbo Boost Aktif ettiğimde PC boşta iken 55 derece, Pubg de 90-100 dereceleri görüyorum.
Turbo Boost kapattığımda ise sıcaklıklar normal Pc boşta 35 derece, Pubg de 55-60 derecelere düşüyor.
Turbo Boost açıkken işlemci frekansım 4.3 iken kapattığımda 3.2 base frekansa düşüyor.
Madem çözüm kapatmaksa bu özelliği neden koymuşlar o da ayrı bi konu.
Çözüm olarak termal macunu değiştirdim sıcaklık düşmedi.
2 bakır borulu kule tipi soğutucu aldım yine aynı 100 derecelere kadar çıkıyor Turbo açıkken.
Biraz araştırma yaptım benim gibi bu olaydan muzdarip aynı işlemciyi kullanan arkadaşlarım var.
Kimisi İşlemci voltajı hakkında bişeyler yazmış ve bu konu hakkında hiç bir bilgim yok.
Z bi anakart ve k işlemcim olmadığı halde tek çözüm yolu iyi bi sıvı soğutmaya mı geçmek.
Turbo kapalı iken bilgisayarın performasında düşme olduğunu biliyorum.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım var ise yardımcı olabilirler mi.

xErenBnee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Eren.
şöyle düşün laptoplarıda şarjda oynayınca iyi performans alırsın ama daha çok ısınır bence aynı mantık

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,765
İsim
Toxpox
Stok soğutucu hiçbir zaman işe yaramaz ama Intel'de durum apayrı. Aşırı kötü stok soğutucusu var. Orta düzey kule tipi soğutucu işinizi görecektir. Termal macun için MX-4 2019 kullanın.
Edit: AMD'lerde Voltaj dengesizliği oluyor bu yüzden düşük voltaja sabitlemek sorunu çözüyor. Belki kullandığınız işlemcide de voltaj dengesizliği vardır bilemiyorum.
Edit2: Stok soğutucu kullanıyorsunuz sanmıştım dikkatli okumamışım. Aldığınız soğutucu ve macun nedir?

hotenany

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hasan Akgöl
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok soğutucu hiçbir zaman işe yaramaz ama Intel'de durum apayrı. Aşırı kötü stok soğutucusu var. Orta düzey kule tipi soğutucu işinizi görecektir. Termal macun için MX-4 2019 kullanın.
Edit: AMD'lerde Voltaj dengesizliği oluyor bu yüzden düşük voltaja sabitlemek sorunu çözüyor. Belki kullandığınız işlemcide de voltaj dengesizliği vardır bilemiyorum.
Edit2: Stok soğutucu kullanıyorsunuz sanmıştım dikkatli okumamışım. Aldığınız soğutucu ve macun nedir?
kullandığım macun Termal macun için MX-4 2019 sizin önerdiğiniz macunmuş soğutucum ise
RAMPAGE ICEBERG LIGHT 120MM FAN BEYAZ LED İŞLEMCİ SOĞUTUCU
EDİT: volttaj problemi kesinlikle var çünkü kullandığım soğutucu ile sıcaklığın 95/100 ü görmeside imkansız sonuçtta oc yapmıyorum tturbo boostt açıyorum
EDİT2: bir de şu intel rapid storage ve Multi Core Enhancement ile ilgili bişeyler daha okudum işlemciyi yoran şeyler mi bunlar

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,447
Üyeler
160,542
Son üye
rynirex
Top Bottom