Neler Yeni

işlemci sıcaklığım 86 dereceyi gördü normal mi ?

crytek186

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
crytek186
Merhaba, kullanmış olduğum işlemci; i7 3770K modeli ve stok fan ile kullanıyorum ve termal macunum da wipaste C2.
Prime 95 de ilk 30. dakika da aldığım değer; 65-75 °c arası,
1 saat sonun da ise; 75-86 °c arası, 86 °cden yukarıyı da görmedim sizce normal midir?
Ayrıyeten Valorant'ta aldığım değerde Max 66 °c, 50 ila 66 derece arası gidip geliyor.
Malum kış ayındayız hava, ne denli etkiler kesin kanaat getiremiyorum, halihazırda yorumlardan ve beğeniye göre yola çıkarak Aerocool verkho 2 kule tipi fan sipariş verdim onu da takınca değerleri tekrar sizlerle paylaşacağım kule tipi fanın da ne denli etkisi olacak bilmiyorum ilk defa kullanacağım.
Görüşlerinizi merak ediyorum şu anki sıcaklık değerlerim sizce normal midir?
boştaki sıcaklığımda 28/35 derece arası.
Görseldeki resim 1 saat sonunda alınan değerdir.

Ekler

• ISI 2.png
    ISI 2.png
    49.3 KB · Hit: 43

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,008
İsim
kilan embappe
66 derece gayet iyi...

Isolation32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
İsmail sen
Merhaba, kullanmış olduğum işlemci; i7 3770K modeli ve stok fan ile kullanıyorum ve termal macunum da wipaste C2.
Prime 95 de ilk 30. dakika da aldığım değer; 65-75 °c arası,
1 saat sonun da ise; 75-86 °c arası, 86 °cden yukarıyı da görmedim sizce normal midir?
Ayrıyeten Valorant'ta aldığım değerde Max 66 °c, 50 ila 66 derece arası gidip geliyor.
Malum kış ayındayız hava, ne denli etkiler kesin kanaat getiremiyorum, halihazırda yorumlardan ve beğeniye göre yola çıkarak Aerocool verkho 2 kule tipi fan sipariş verdim onu da takınca değerleri tekrar sizlerle paylaşacağım kule tipi fanın da ne denli etkisi olacak bilmiyorum ilk defa kullanacağım.
Görüşlerinizi merak ediyorum şu anki sıcaklık değerlerim sizce normal midir?
boştaki sıcaklığımda 28/35 derece arası.
Görseldeki resim 1 saat sonunda alınan değerdir.
o işlemcinin bi tık alt versiyonunu laptopumda 10 yıla yakın 90 derecede kullandım sanırım

crytek186

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
crytek186
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
fan geldikten sonrada sizlerle aldığım değerleri paylaşacağım sanırım çarşamba elimde olur çarşamba günüde paylaşmış olurum

crytek186

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
crytek186
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar fan elime ulaştı montajını yaptım, şöyle söyliyim, 50 dk kadar prime 95 de teste tabi tuttum ;
-15 dk: 55/62
-1 saat: 60/70
max gördüğüm sıcaklık 70 derece onuda zar zor gördüm diyebilirim genelde 60/68 derece arası git gel yapıyordu, stabil sıcaklığım da 65 derece diyebilirim tam yük altında :). 86 dereceye kıyasla çok büyük bir gelişme, gelen fan da öyle ahım vahım bişey zannediyordum da değilmiş minicik bişey :) ama iş gördü baya.
+ şunu da eklemek istiyorum fan montajında parmakla bastırdığım kısmın çentik girişinde 2 tane dip dibe kondansatör vardı takarken bi hayli zorladı kenarından geçirterek oturttum çentiği, ilgili arkadaşların dikkatine, montaj yaparken kondansatörü koparabilirsiniz fakat tamiri ve lehimlemesi diğer pcb elemanlarına göre kolay olduğu için pek önemli bir durum olurmu bilemiyorum

Top Bottom