Neler Yeni

İşlemci ve ram olmadan psu ve kasa fanları çalışır mı?

Grknakgl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Gürkan
Dostlar merhaba. Yeni parçalar aldım ve işlemci ile ramı takmadan sadece anakart ve güç kaynağı ile kasanın bağlantılarıyla beraber elektrik gelip gelmediğini anakartın çalışıp çalışmadığını test etmek istedim ancak kasa ne bir tepki verdi ne de fanlar döndü. Sizce sebep ne olabilir, yardımcı olur musunuz?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Dostlar merhaba. Yeni parçalar aldım ve işlemci ile ramı takmadan sadece anakart ve güç kaynağı ile kasanın bağlantılarıyla beraber elektrik gelip gelmediğini anakartın çalışıp çalışmadığını test etmek istedim ancak kasa ne bir tepki verdi ne de fanlar döndü. Sizce sebep ne olabilir, yardımcı olur musunuz?
RAM olmadan çalışır ama işlemciden tam emin değilim. Deneyip görmen gerek. Zaten PSU kablolarını takıp açtığın zaman anakartın ışıklıysa çalışıp çalışmadığını anlarsın.

Grknakgl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Gürkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RAM olmadan çalışır ama işlemciden tam emin değilim. Deneyip görmen gerek. Zaten PSU kablolarını takıp açtığın zaman anakartın ışıklıysa çalışıp çalışmadığını anlarsın.
Reis kasa bağlantılarını yaptım, psu taktım, anakarta her şeyi bağladım, basıyorum powera hiçbir hareket yok tepki yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Usb flashbios denesem anlar mıyım anakartın çalıştığını, anakartta sorun yoksa psu sorunludur herhalde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Reis kasa bağlantılarını yaptım, psu taktım, anakarta her şeyi bağladım, basıyorum powera hiçbir hareket yok tepki yok

Usb flashbios denesem anlar mıyım anakartın çalıştığını, anakartta sorun yoksa psu sorunludur herhalde
CPU PWR ve 24 pinlik güç girişini anakarta taktıysan çalışır. BIOS Flashback çalıştırınca yanıp sönmeye başlar.

Grknakgl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Gürkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CPU PWR ve 24 pinlik güç girişini anakarta taktıysan çalışır. BIOS Flashback çalıştırınca yanıp sönmeye başlar.
Akşam bir de bios flas deniyim, sorun anakartta mı psu da mı anlamam lazım

Reis psu yu sadece kabloyla test etmem sakıncalı olur mu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,963
İsim
Emre Zengin
Akşam bir de bios flas deniyim, sorun anakartta mı psu da mı anlamam lazım

Reis psu yu sadece kabloyla test etmem sakıncalı olur mu
PSU için çalışıp çalışmadığını görmek için böyle bir yöntem var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,500
Üyeler
164,854
Son üye
Canmms
Top Bottom