İşlemcide Aşırı ses artışı

VitoScaletta

Cezalı
80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,552
ryzen 3 1300x işlemcim boştayken bile çok ses çıkarmaya başladı nedeninin bilmiyorum
görev yöneticisinden baktığımda youtube videosu izlerken işlemci kullanımı %50 görüyo bazen birden %3 düşüyo birden fırlıyo falan anlamadım eskiden böyle bu kadar ses çıkarmazdı ram 3000mhz den 3200mhz boostladım ondanmı diycem alakası yok birden ses arttı kasa fanlarını tamamen kapatıyorum ekran kartı fanını en düşük çekiyorum ve ses çok büyük ihtimal işlemciden geliyor

reis arkada çalışan boş şeyleri kapat bios tan fan seed e gir smart fan dan bak bakiym fanlar neyde full speed ise normale çek ve yeniden başlat

reis arkada çalışan boş şeyleri kapat bios tan fan seed e gir smart fan dan bak bakiym fanlar neyde full speed ise normale çek ve yeniden başlat
bios açtıktan sonra fan yerinemi giricem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

msı anakartımda bıos girdim fan yerini bulamadım nerede oluyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM 1900 RPM DE ÇALIŞIYOMUŞ KAFAM ŞİŞMİŞTİ DÜZELTTİM ŞUAN 800 - 900 RPM ARASINDA GEZİYO

Son düzenleme:
ryzen 3 1300x işlemcim boştayken bile çok ses çıkarmaya başladı nedeninin bilmiyorum
görev yöneticisinden baktığımda youtube videosu izlerken işlemci kullanımı %50 görüyo bazen birden %3 düşüyo birden fırlıyo falan anlamadım eskiden böyle bu kadar ses çıkarmazdı RAM 3000mhz den 3200mhz boostladım ondanmı diycem alakası yok birden ses arttı kasa fanlarını tamamen kapatıyorum ekran kartı fanını en düşük çekiyorum ve ses çok büyük ihtimal işlemciden geliyor
Sıcaklığı kontrol ettiniz mi?

Geri