Neler Yeni

İşlemcim 100 Dereceyi Geçiyor!

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Herkese selam, Bugün Lenovo B590 marka modelimde olan laptobumla akalı sizlere bir şey soracağım. Öncelikle bir adet ortalama bir laptop soğutucum var ve sistemim şu şekilde; i5 3210m 2.5ghz -- 610m 1gb/intel HD Graphics 4000 --Sandisk 240 GB SSD --500 GB HDD
Ve sıcaklığımda şu şekilde ;
1619425749474.png

Laptobuma geçen sene termal macun sürdürmüştüm ancak bu sene virüs dolayısıyla sürdüremedim. Ayriyeten elimde termal macun var ancak laptobumun işlemci soketine gelmem için klavyeyi sökmem gerek ancak bunu yapabileceğimi zannetmiyorum. Sizlere sorum ben bu sıcaklığı nasıl daha stabil seviyelere indirebilirim ? (Bir adet ortalama bir laptop soğutucum var ancak çalışmasına rağmen neden bu kadar yüksek sıcaklıklarda olduğunu ve nasıl düşürebileceğim merak ediyorum.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Ek soğutma almalısın.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Herkese selam, Bugün Lenovo B590 marka modelimde olan laptobumla akalı sizlere bir şey soracağım. Öncelikle bir adet ortalama bir laptop soğutucum var ve sistemim şu şekilde; i5 3210m 2.5ghz -- 610m 1gb/intel HD Graphics 4000 --Sandisk 240 GB SSD --500 GB HDD
Ve sıcaklığımda şu şekilde ;
Alıntıyı görüntüle
Laptobuma geçen sene termal macun sürdürmüştüm ancak bu sene virüs dolayısıyla sürdüremedim. Ayriyeten elimde termal macun var ancak laptobumun işlemci soketine gelmem için klavyeyi sökmem gerek ancak bunu yapabileceğimi zannetmiyorum. Sizlere sorum ben bu sıcaklığı nasıl daha stabil seviyelere indirebilirim ? (Bir adet ortalama bir laptop soğutucum var ancak çalışmasına rağmen neden bu kadar yüksek sıcaklıklarda olduğunu ve nasıl düşürebileceğim merak ediyorum.
Aslında bu sıcaklığa geldiğinde kapanması lazım, fan temizliği yapabilirsiniz, bir bilgisayarcıya gösterebilirsiniz (Kendiniz açmaya çekiniyorsanız) içini açıp baktırın acaba soğutucu blok işlemciye temas etmiyor mu diye, ekran kartı sıcaklığı ne durumda ?

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
lenovo modellerinde sıcaklıklar her zaman 90 100 seviyesinde zaten bu kadar rezil bir marka yok , termal macun için bilgisayarcıya götür , laptobun altına kitap koy hava alan yerin altı boşluk olsun ben böyle kullanıyorum 103 derece görmüş işlemcim 60 seviyelerinde

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
Benim ekran kartı oc'dan sonra 100'ü geçiyor bazen annem mutfakta yemek yapıyor koku mutfaktan mı pc'den mi geliyor diye küçük çaplı bir kalp krizi yaşıyorum onun haricinde bir sorun yaşamadım ben.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Aslında bu sıcaklığa geldiğinde kapanması lazım, fan temizliği yapabilirsiniz, bir bilgisayarcıya gösterebilirsiniz (Kendiniz açmaya çekiniyorsanız) içini açıp baktırın acaba soğutucu blok işlemciye temas etmiyor mu diye, ekran kartı sıcaklığı ne durumda ?
Hayır kapanması lazım değil yanlış bilgi orada max. Sıcaklık 105°C yazıyor sıcaklık da 100 diyor

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şuanda %50 Kullanımda 80 Derece civarında seyrediyor.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hayır kapanması lazım değil yanlış bilgi orada max. Sıcaklık 105°C yazıyor sıcaklık da 100 diyor
Bende aynı işlemci var ve 100 derecede bilgisayar kendini kapatıyor. Yanlış bilgilendirme diye raporlayabilirsin hiç sorun yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanda %50 Kullanımda 80 Derece civarında seyrediyor.
Hayır arkadaş 100 derece oluyor demiş ya ondan dedim.

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
Bende aynı işlemci var ve 100 derecede bilgisayar kendini kapatıyor. Yanlış bilgilendirme diye raporlayabilirsin hiç sorun yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır arkadaş 100 derece oluyor demiş ya ondan dedim.
Ekran kartı sıcaklığını sormuştunuz hocam ona istinaden yazdım.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ekran kartı sıcaklığını sormuştunuz hocam ona istinaden yazdım.
He hocam pardon ben işlemci sıcaklığı diyorsunuz sanmıştım ama dediğim gibi içini açıp bakmakta fayda var, fan çıkışının önünde toz oluşmuş olabilir.

NxOnSLyr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
693
İsim
Melihcan
He hocam pardon ben işlemci sıcaklığı diyorsunuz sanmıştım ama dediğim gibi içini açıp bakmakta fayda var, fan çıkışının önünde toz oluşmuş olabilir.
Teşekkürler öncelikle kendim kabaca baktıktan sonra bilgisayarın yanması gibi olumsuz bir durum oluşmaması için bir bilgisayar servisine götürürüm. Teşekkürler.

Top Bottom