Neler Yeni

İşlemcim dar boğaz mı yapıyor?

murat28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat akgül
Bilgisayar bileşenlerim:
AMD 3.9GHz Ryzen 2200G işlemci
1660 süper ekran kartı
16GB (2X8GB) 3200Mhz DDR4 Ram bellek
FSP 500W 80+ güç kaynağı

1660 süper ekran kartını yeni aldım warzone 2.0 yükledim açtım fps çok düşük yalnız internetten baktığım oyun testlerinde fps de ultra ayarlarda bile bir sorun yaşanmıyordu. Bunun üzerine afterburner yükleyip baktığımda işlemcinin 4 çekirdeğinin kullanımının da %99 da olduğunu gördüm. Bunu üzerine aynı testi rdr2 de de yaptım orada da anı fps düşüklüğünü ve işlemci kulllanımının %99 da olduğunu gördüm birde düşük donanım isteyen bir oyun denemek istedim ve lol ile bir deneme yaptığımda işlemci kullanımının %85-95 arasında sürekli seyir ettiğini gördüm.

Tüm bu bilgiler bana işlemcimin yetersiz olduğu bilgisini mi veriyor?
Ayrıca güç kaynagı almamı gerektirmeden hangi işlemciye geçebilirim?

Şimdiden herkese teşekkürler iyi forumlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Kalip
Hocam oyun oynarken oyun haricinde işlemci kullanan bi programlara bak belki virüs bulaşmış olabilir onlar işlemciyi yoruyordur

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

murat28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat akgül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam oyun oynarken oyun haricinde işlemci kullanan bi programlara bak belki virüs bulaşmış olabilir onlar işlemciyi yoruyordur
İnternet tarayıcısı discord gibi uygulamar dışında bir şey açık olmuyor. Anladığım kadarınca işlemcinin yeterli olduğunu %99 da olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemciniz 1660 super'i besleyebilecek güçte. Başka bir sıkıntı var sisteminizde.

Warzone'de ultra ayarlarda ortalama 60'ın üzerinde fps almanız lazım.
Ne gibi bir sorun olabilir ben de çözebilmiş değilim. Ekran kartı gayet hızlı çalışıyor testini yaptım.

40 fps ustune çıkmadım hiçbir ayarla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Metehan Kalip
İnternet tarayıcısı discord gibi uygulamar dışında bir şey açık olmuyor. Anladığım kadarınca işlemcinin yeterli olduğunu %99 da olmaması gerektiğini düşünüyorsunuz değil mi?
%99 a çıkması anormal olur işlemcin ekran kartını desteklicek bi seviyede sistemde bişeyler olabilir bi virüs programı indirip taratmanı önenirim

murat28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Murat akgül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%99 a çıkması anormal olur işlemcin ekran kartını desteklicek bi seviyede sistemde bişeyler olabilir bi virüs programı indirip taratmanı önenirim
Taratmak yerine direk format atmayı düşünüyorum ama genede bir virüs programı önerirseniz çok sevinirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,541
Üyeler
164,693
Son üye
silentyavrum
Top Bottom