Neler Yeni

işlemcim dar boğaz yapıyor sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alp Eren Özalp
arkadaşlar konu şöyle işlemcim amd ryzen 5 2600 ekran kartım rtx 2060 oyun oynuyorum oyunda ekran kartım %50 kullanıyorken işlemcim %80-90. Girdiğim arkadaşıma dedim bi bak 40'a 40 dedi benim ne yapmam lazım overclooksa bi yardımcı olabilecek var mı rica etsem

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,249
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
arkadaşlar konu şöyle işlemcim amd ryzen 5 2600 ekran kartım rtx 2060 oyun oynuyorum oyunda ekran kartım %50 kullanıyorken işlemcim %80-90. Girdiğim arkadaşıma dedim bi bak 40'a 40 dedi benim ne yapmam lazım overclooksa bi yardımcı olabilecek var mı rica etsem
Hangi oyun?

Kesteko

80+ Gold
En İyi Cevap
36
Ucu ucuna beslemesi lazım. Eğer oynadığınız oyun Valorant, CS:GO gibi işlemci odaklı oyunlar ise çok takılmayın.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hafif darboğaz yapar ama işlemci %100'den %0'a indiği zaman darboğaz olduğu anlamı çıkar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan BİLİR
oyunun grafik ayarları en yüksek ayarlarda değil mi ?
eğer değilse grafik ayarlarını en yüksek ayarlara alın antialising i de en yüksek yapın sonra kullanım değerlerine bakın

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alp Eren Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
conqueror's blade
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ucu ucuna beslemesi lazım. Eğer oynadığınız oyun Valorant, CS:GO gibi işlemci odaklı oyunlar ise çok takılmayın.
ama aynı oyun yani yine de mi

oyunun grafik ayarları en yüksek ayarlarda değil mi ?
eğer değilse grafik ayarlarını en yüksek ayarlara alın antialising i de en yüksek yapın sonra kullanım değerlerine bakın
yok abi en yüksekte yine aynı

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan BİLİR
arkadaşlarında dedikleri gibi oyundan oyuna değişir r5 2600 le rtx 2060 çok hafif dar boğaz yapabilir normalde ucu ucuna yetişir fakat işlemci bazlı bir oyun oynuyorsan dar boğaz yapması normal overclok yaparsan düzelir fakat fps değerlerin çok düşük değilse yapma bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Alp Eren Özalp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlarında dedikleri gibi oyundan oyuna değişir r5 2600 le rtx 2060 çok hafif dar boğaz yapabilir normalde ucu ucuna yetişir fakat işlemci bazlı bir oyun oynuyorsan dar boğaz yapması normal overclok yaparsan düzelir fakat fps değerlerin çok düşük değilse yapma bence
çok düşük bu arada ortalama 30 fps çok vurdu kırdı olursa 11-12

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan BİLİR
oyunun minimum sistem gereksinimlerine baktım oyun baya sistemleri zorlayan bir oyun sanırım 6.nesil i7 işlemci gtx1060 16 gb ram istiyor ram miktarınız nedir acaba kaç gb

ilemci ve ekran kartı kısmında sorun çıkmaz ama 16 gb ram bana baya fazla geldi 16 gb kullanılmayan ram diyor

pardon kusura bakmayın tavsiye edilen sistem gereksinimlerine bakmışım

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
conqueror's blade

ama aynı oyun yani yine de mi

yok abi en yüksekte yine aynı
Hocam belki optimizsayonu en berbat oyundur kendisi. O oyuna göre sisteme suç atmaya hiç gerek yok. Zaten işlemci ve ram’i çok kullanıyor. İmzamdaki sistemde ultrada sabit 60 fps bile oynayamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Furkan BİLİR
isterseniz overclock yapın ama stock fan ile kullanıyorsanız işlemciyi fazla yapmayın ısınma problemi yaşamak istemiyorsanız yani kararında overclock yapabilirsiniz stock fan ile kullanıyorsanız ki arkadaşların dediği gibi optimizasyonu kötü olabilir

Top Bottom